Poll: Zou jij 25 euro betalen voor één film? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Zou jij 25 euro betalen voor één film?

Eerder werd bekend gemaakt dat Disney heeft besloten om de film Mulan meteen uit te brengen op Disney+ en de bioscopen daarbij over te slaan. Abonnementhouders van Disney+ kunnen de film echter niet gratis zien. Nee, daarvoor mogen ze eerst een extra bedrag voor overmaken. Naar schatting gaat dit ongeveer 20-30 euro zijn, dus laten gemakshalve uitgaan van 25 euro. Zou jij 25 euro betalen voor één film?

Door de corona-crisis hebben de bioscopen en filmmakers het wereldwijd erg zwaar. Bioscopen kunnen momenteel geen grote aantallen bezoekers ontvangen en filmmakers lopen daardoor grote inkomsten mis. Hierdoor stevenen velen af op grote verliezen, want een grote blockbuster maken kost veel geld en dan is het helemaal zuur als er al veel marketingskosten zijn gemaakt.

Een film die veel last heeft van deze situatie is Mulan van Disney. De liveaction film had in Maart al in de bioscopen moeten draaien, maar het is er nooit van gekomen. Disney gelooft er niet meer in en heeft daarom besloten de film uit te brengen op Disney+. Alleen moet je daar wel extra geld voor betalen. Zo hoopt Disney de productiekosten en de marketingskosten grotendeels terug te verdienen. De Amerikaanse prijs is inmiddels bekend: 30 dollar. Wat je in Europa en Nederland voor de film moet betalen, weten we nog niet. Maar naar schatting zal dit tussen de 20-30 euro zijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Het is alleen wel de vraag of abonnementhouders van Disney+ zitten te wachten op extra kosten. In deze tijden waarin je kan kiezen tussen veel streamingservices en waarbij veel mensen het economisch gezien minder breed hebben, is het maar de vraag hoe groot de bereidheid is om een behoorlijk bedrag neer te tellen voor slechts één film. Vroeger, voor de tijden van Netflix, Amazon Prime, Disney+, Videoland, etc., was het nog normaal om 10-20 euro te betalen voor een film. En als je naar de bioscoop gaat ben je ook zo'n bedrag kwijt. Maar om nu een bedrag van 25 euro of iets dergelijks te vragen voor één film op een streamingservice lijkt een behoorlijke gok.

Andere filmstudio's lijken daar ook zo over na te denken, want Mulan is tot op het heden de enige film die dit gaat doen. Waarschijnlijk wachten zij even af om te zien hoe dit experiment afloopt. Mocht het een groot succes worden voor Disney, dan kan je er vergif opnemen dat meerdere films het voorbeeld zullen volgen.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Wat vind jij ervan?

 • Question of

  Zou jij 25 euro betalen voor één film?

  Zou jij 25 euro betalen voor één film? 15
  • Ja
  • Nee
  • Heel misschien
 • Question of

  Zou jij 25 euro betalen voor de film Mulan op Disney+?

  Zou jij 25 euro betalen voor de film Mulan op Disney+? 16
  • Ja
  • Nee
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.