Poll: Moeten de middelbare scholen wel open? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Moeten de middelbare scholen wel open?

De zomervakantie is voor de meeste middelbare scholieren inmiddels voorbij en dat betekent dat de middelbare scholen weer open gaan. Maar, is dat nou wel zo verstandig met het corona-virus op de loer. 

Wat vind jij? Moeten de middelbare scholen nu alweer open zijn?

Het gaat al een tijdje wat minder goed als we het hebben over de corona besmettingsgraad in Nederland. Er zijn meer besmettingen dan de virologen het liefste voor ogen zien, en daarom kregen we laatst nog van premier Rutte te horen dat we ons echt aan de regels moeten gaan houden. Anders gaat het helemaal de verkeerde kant op, en komen er meer maatregelen.

De vraag is dan of het verstandig is om alle middelbare scholen helemaal open te gooien. Iedereen die wel eens op een middelbare school is geweest, weet dat het praktisch onmogelijk is om de hele tijd overal anderhalve meter afstand te houden. Dan kunnen alle scholieren en docenten wel mondkapjes op gaan zetten, maar of dat alles helemaal veilig maakt is maar de vraag.

Op deze YouTube-beelden kan je zien hoe het er bijvoorbeeld op een Amerikaanse school toegaat:

https://twitter.com/ihateiceman/status/1290735696257462278

Maar wat vinden de docenten zelf er nou van? EenVandaag zocht het uit en kwam tot de conclusie dat een meerderheid van het onderwijspersoneel niet staat te springen om weer aan het werk te gaan. Meer dan de helft acht het momenteel onveilig om met de huidige maatregelen aan het werk te gaan.

De ouders van middelbare scholieren maken zich minder zorgen over dit onderwerp. Een ruime meerderheid zegt tevreden te zijn dat hun kinderen weer naar school kunnen gaan.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Zowel docenten als ouders van scholieren van basisscholen maken zich ook geen of weinig zorgen over corona op school, blijkt uit het onderzoek van EenVandaag. Dat komt waarschijnlijk door het nieuws dat jonge kinderen weinig bijdragen aan de verspreiding van het virus.

Scholen in Duitsland

In Duitsland zijn er al scholen een tijdje open, maar dat heeft al geleid tot meerdere nieuwe besmettingen. Er zouden al besmettingen hebben plaatsgevonden op tientallen scholen. En al honderden leerlingen en docenten zouden nu in quarantaine zitten. Hopelijk kan dat in Nederland worden voorkomen.

Scholen in Nederland

Waarschijnlijk blijven de middelbare scholen in Nederland voorlopig gewoon open. Het aantal besmettingen in Nederland ligt wat hoger dan we zouden willen, maar extreme voorzorgsmaatregelen worden vooralsnog (gelukkig) niet genomen. Dat heeft er deels ook mee te maken dat het in de ziekenhuizen en ic's nog relatief rustig is op dit moment.

Dat kan natuurlijk nog veranderen. Als het aantal besmettingen sneller toeneemt, of als de ziekenhuizen voller raken, dan kan je nieuwe maatregelen verwachten. Als het blijkt dat de opening van de middelbare scholen ook voor meer besmettingen zorgt, dan kan je erop rekenen dat daar extra maatregelen gaan vallen. Voor nu is het echter uitgesloten dat de middelbare scholen worden gesloten, dat is voor de politieke leiders in Den Haag op dit moment een te extreme voorzorgsmaatregel.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Maar wat vind jij ervan? Moeten de middelbare scholen in Nederland nu allemaal open gaan? Of kunnen we beter voorzichtig zijn en de middelbare scholen dichthouden.

  • Stelling: Alle middelbare scholen in Nederland moeten open

    • Eens; alle middelbare scholen moeten open
    • Gedeeltelijk eens; alle middelbare scholen moeten deels open
    • Oneens; alle middelbare scholen moeten voor nu dichtblijven
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.