Tulpen, rozen, lelies of een andere bloem, wat zijn volgens jou de mooiste bloemen? 15
Saved Read later
Deel dit bericht

Tulpen, rozen, lelies of een andere bloem, wat zijn volgens jou de mooiste bloemen?

Alle bloemen zijn mooi, maar wat zijn nou de aller mooiste bloemen? Vind jij tulpen het mooiste, of ben je van mening dat rozen toch net wat mooier zijn? Of ben je meer fan van lelie's, zonnebloemen of anjers? Of heb je een totaal andere bloem die je het mooiste vindt? Doe mee met onze poll en stem op jouw favoriete bloemen!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bloemen in de wereld te vinden, maar dit zijn de populairste bloemen van het moment:

Tulpen

De tulp is een bloem die wereldwijd – maar ook zeker in Nederland – erg populair en geliefd is. In Nederland zijn we gek op tulpen en dat zie je ook wel terug op de bloembollenvelden. Dit is namelijk veruit de meest populaire bloem in ons land en op meer dan de helft van de bloembollenvelden kan je tulpen vinden. De rest van de wereld is ook gek op de Nederlandse tulp, gezien het feit dat wij een van de grootste tulpenexporteurs van de wereld zijn. De kans is dus groot dat wanneer mensen tulpen kopen voor een mooi tulpen boeket, dat deze tulpen van een Nederlands veld afkomstig zijn.

Tulpen

Rozen

Een andere bloem die bijna iedereen mooi vindt, is de roos. Rozen zijn misschien wel de bekendste bloemen ter wereld en staan bekend om hun romantische karakter. We kennen natuurlijk allemaal de rode variant, maar rozen vind je in allerlei soorten en maten terug en daarom zijn deze bloemen voor veel verschillende gelegenheden geschikt.

Rozen

Lelies

Lelies worden ook door veel mensen mooi gevonden. Deze bloemen zijn ook erg populair in Nederland, want – op de tulpen na – zijn dit de meest gekweekte bloemen van ons land. Sommige mensen zijn echter wat minder fan van lelies, maar dat ligt niet zo zeer aan het uiterlijk. Lelies willen namelijk nog wel eens een vieze geur afgeven en daar word je natuurlijk niet blij van…

Lelie

Zonnebloemen

Zonnebloemen kan je eigenlijk ook alleen maar mooi vinden. Deze vrolijke gele bloem komt oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-Amerika, maar werd eeuwen geleden door de Spanjaarden naar Europa gebracht.

Zonnebloem

Narcissen

Een andere mooie gele bloemsoort is de narcis. Deze bloem dankt zijn naam aan de Griekse mythologie en is vernoemd naar de god Narcissus. Dat is – gezien de schoonheid van de bloem – best een toepasselijke naam. In Nederland zijn we ook gek op narcissen, want dit is de op twee na meest gekweekte bloem in ons land.

Narcissus

Hyacint

De Hyacint kent ongetwijfeld ook veel liefhebbers, want deze bloem wordt al eeuwen gebruikt als siergewas. Deze mooie plant komt oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse zeegebied en is later naar Europa gekomen. Vandaag de dag is de bloem ook erg populair in ons land, want dit is de op drie na meest gekweekte bloem in Nederland.

Hyacinth

Anjers

Prins Bernhard was fan van witte anjers en hij is ongetwijfeld niet de enige die de bloem kan waarderen. Deze bloem heeft daarnaast een mooie betekenis, want de witte anjer was ook oorspronkelijk een symbool van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tulpen, rozen, lelies of een andere bloem, wat zijn volgens jou de mooiste bloemen? 16

Deel je mening!

De vraag is nu wat jij de mooiste bloemen vindt. Kies je voor de tulpen, rozen, lelies, zonnebloemen, narcissen, anjers of de hyacint? Of kies je voor een totaal andere bloem? Deel je stem in de onderstaande poll en/of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

 • Welke bloemen vind jij het mooiste?

  • Tulpen
  • Rozen
  • Lelies
  • Zonnebloemen
  • Narcissen
  • Hyacint
  • Anjers
  • Een andere bloemsoort
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

 1. Kevin Mark Reply

  De schoonheid van bloemen bezorgen: De boeketten van de natuur met liefde versturen
  Bloemen worden al eeuwenlang gebruikt als symbool van liefde, waardering en feestelijkheid. Ze hebben de kracht om iemands dag op te fleuren, oprechte emoties uit te drukken en boodschappen van liefde en steun over te brengen. Een van de handigste en attentste manieren om deze prachtige botanische creaties naar je dierbaren te sturen, is via bloemenbezorgdiensten.
  In de snelle wereld van vandaag kan het uiten van liefde en waardering soms door de kieren van onze drukke schema’s glippen. Dat is waar de betoverende kunst van bloemen bezorgen om de hoek komt kijken. Pluukz.nl is uw one-stop-shop voor het bestellen en bezorgen van bloemen bij uw dierbaren. Bloemen hebben het opmerkelijke vermogen om emoties en gevoelens over te brengen zonder er een woord aan vuil te maken. Met hun levendige kleuren en geurige aroma’s kunnen ze iemands dag opfleuren of een gebroken hart helen. Met bloemen kun je deze kracht benutten en een oprechte boodschap sturen naar een geliefde, vriend of collega. Boek nu je bestelling om bloemen te geven aan je dierbaren en overal de geur van liefde te versterken.
  boek nu uw bestelling:
  https://pluukz.nl/

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.