Poll: Vier jij Sinterklaas op 5 december? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Vier jij Sinterklaas op 5 december?

Sinterklaas is weer in het land en daarmee lijkt 5 december ook weer een stukje dichterbij gekomen. Ga jij Sinterklaas vieren op 5 december? Of sla jij Sinterklaas dit keer over? Deel je stem in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

Sinterklaas vieren is toch wel een van de oudste tradities van Nederland. Het feest begint in november wanneer Sinterklaas met de stoomboot naar Nederland komt en daarna mogen we een paar weken genieten van de Sinterklaassfeer. ‘s Avonds zetten we de schoen en dan hopen we in de ochtend een leuk cadeautje te vinden. En overdag mogen we luisteren naar leuke Sinterklaasmuziek en genieten we van lekkere Sinterklaassnoepjes. Dat is allemaal al leuk, maar het grote wachten is natuurlijk op 5 december, want dan vieren veel Nederlanders pakjesavond.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Sinterklaas?

Ga jij Sinterklaas vieren?

De grote vraag is of jij dit jaar op 5 december ook Sinterklaas viert! Als je kinderen hebt, dan zal dat waarschijnlijk wel zo zijn, want voor veel kinderen is dit toch wel een van de hoogtepunten van het jaar. Toch is Sinterklaas niet alleen een feest voor de jeugd, want ook de oudere generatie kan hier veel plezier aan beleven. Sinterklaas is natuurlijk leuk als je kinderen hebt, maar er zijn ook talloze volwassenen die samen Sinterklaas vieren.

Het Sinterklaasfeest staat natuurlijk bekend om het geven van cadeautjes, maar daarnaast kan het ook op andere manieren worden gevierd. Zo is het ook een traditie om lotjes te trekken en voor elkaar een surprise en/of gedicht te maken. Tevens zijn er ook mensen die weliswaar geen cadeautjes geven met Sinterklaas, maar 5 december wel gebruiken als een datum voor een gezellig avondje. Kortom, het is een leuke feestdag voor iedereen!

Vier jij op 5 december van dit jaar Sinterklaas? Laat het weten in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

  • Vier jij Sinterklaas?

    • Ja, ik vier dit jaar Sinterklaas!
    • Nee, ik vier dit jaar geen Sinterklaas.
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.