Poll: Wat vind je van de harde lockdown? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wat vind je van de harde lockdown?

Het demissionaire kabinet heeft een harde lockdown aangekondigd voor Nederland. De nieuwe maatregelen gaan vanaf zondag om 5.00 uur in en ze zullen zeker tot 14 januari van kracht zijn. Snap jij dat we een harde lockdown krijgen? Of vind je dit onbegrijpelijk? Laat het weten door te stemmen in de onderstaande poll, of laat een reactie achter!

Nederland gaat halverwege december weer op slot. Op advies van het OMT gaat het kabinet onder meer de scholen, niet-essentiële winkels, theaters, bioscopen, musea en niet medisch contactberoepen sluiten. Supermarkten, het openbaar vervoer, bibliotheken, apotheken, drogisterijen, opticiens en banken mogen wel open blijven. De professionele sportwedstrijden gaan voorlopig ook nog door, al dan wel zonder publiek.

De harde lockdown is zaterdagavond aangekondigd in een persconferentie met demissionair minister-president Mark Rutte, demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en RIVM-chef Jaap van Dissel. Voor Hugo de Jonge is dit waarschijnlijk een van zijn laatste persconferenties, aangezien hij naar verluidt niet meer terugkeert als minister van Volksgezondheid in een kabinet Rutte IV.

Bekijk ook:
Top 10 complottheorieën over het coronavirus

Waarom een nieuwe harde lockdown?

Een nieuwe harde lockdown zal voor veel mensen rauw op hun dak vallen, zeker nu de coronacijfers juist de goede kant op lijken te gaan. Het aantal positieve testen daalt namelijk aanzienlijk de laatste tijd. Zo werden er vandaag iets minder dan 15 duizend positieve coronatesten gemeld, terwijl dat aantal een week eerder nog rond de 20 duizend lag. Ook daalt het aantal patiënten in de ziekenhuizen. En daardoor zullen sommige mensen ongetwijfeld juist gehoopt hebben op versoepelingen.

Omikronvariant verpest de kerst

In Nederland krijgen we nu toch een harde lockdown en dat heeft alles te maken met de omikronvariant. Het OMT en het demissionaire kabinet maken zich grote zorgen over deze nieuwe variant van het virus vanwege de volgende redenen:

 • Er is nog niet veel bekend over de nieuwe omikronvariant, maar het OMT en het kabinet vermoeden dat deze variant nog besmettelijker is. De angst is dat het aantal besmettingen dan dus nog sneller  zal stijgen, dan bij de deltavariant.
 • Uit eerste onderzoeken blijkt dat de coronavaccins minder effectief zijn tegen het voorkomen van een omikronvariant besmetting. Al zijn gevaccineerde mensen waarschijnlijk nog wel beter beschermd tegen ernstige gevolgen van de ziekte. Ook hierdoor vreest men dat het aantal besmettingen sneller zal stijgen.
 • Het is nog niet duidelijk of mensen nog meer (of hopelijk minder) zieker worden van de variant. Maar, het demissionaire kabinet lijkt geen risico's te willen nemen.
 • Omikron gaat waarschijnlijk de deltavariant in Nederland verdringen.

Het demissionaire kabinet wil de opmars van de omikronvariant in Nederland daarom nu al de halt toe roepen. En vandaar is er dus het besluit genomen om een harde lockdown in ons land in te voeren.

Wat vind jij?

De grote vraag is nu wat jij vind van de harde lockdown in Nederland. Snap jij dit besluit van het demissionaire kabinet, of vind je dit totaal onbegrijpelijk? Deel je stem in de onderstaande poll, of laat (ook) een reactie achter!

 • Wat vind je van de harde lockdown?

  • Ik snap het wel!
  • Ik vind het onbegrijpelijk!
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

3 Comments

 1. Rob Reply

  Dit heeft niets met gezondheid te maken. De overheid wil de injectie opdringen en iedereen moet een QR pas. Het gaat om macht en controle over de bevolking, de invoering van een sociaal krediet systeem. Dit betekent het einde van de vrijheid en privacy. Google maar eens “WEF great reset”.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.