Thuiswerkplekken
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wat is jouw thuiswerkplek?

Tijdens de eerste ronde was de bestelbus al genoteerd. Deze stond op een afgelegen plaats geparkeerd en viel daardoor erg op. Maar er was daar geen parkeerverbod dus meldden de agenten het even aan het bureau en vergaten het daarna weer. Bij een volgende ronde, een paar uur later, stond de bus er nog. Heel langzaam passeerde de politieauto het vreemde voertuig. Het was opvallend dat de ramen beslagen waren.

Uiteraard kon het allemaal onschuldig zijn, maar toch vonden de politiemannen dat een onderzoek nodig was. Ze klopten op de auto. Toen de achterdeur openging en ze een blik naar binnen konden werpen, was alles meteen duidelijk. In het busje stond een tafel met een laptop en een mobiele telefoon erop, terwijl er een groot aantal ordners omheen stonden. Hier was een thuiswerkplek georganiseerd en de gebruiker legde uit dat hij rust nodig had voor zijn werk en dat thuis met de kinderen niet had kunnen vinden. De agenten complimenteerden hem met zijn creativiteit en lieten hem verder met rust.

Op zoek naar rust

Inmiddels is het bijna al een jaar geleden dat schijnbaar vanuit het niets miljoenen Nederlanders plotseling een thuiswerkplek moesten zoeken. Voor een alleenstaande gaat dat wellicht nog wel, maar wat als je een gezin hebt en beide partners een baan hebben waarvoor ze thuis ook een eigen plek moeten realiseren? Vooral met jonge kinderen is het vaak niet eenvoudig om je te blijven concentreren. In de praktijk zijn de volgende oplossingen het populairst gebleken.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Wat is jouw thuiswerkplek

1. De caravan

Wist je dat er in Nederland ongeveer 600.000 caravans zijn. Dat betekent dat vrijwel iedereen wel een familielid of kennis heeft die een huis op wielen bezit. Daarvan kan je zonder veel problemen een mooi ingerichte werkruimte maken. Een internetaansluiting is zo gefikst en met een Nespresso-apparaat is ook de vroege ochtend geen probleem meer. En laten we eerlijk zijn, als de caravan ruim genoeg is, kan je ook genieten van een siësta als het straks weer hartje zomer is en er nog geen ruimte voor jou op kantoor is. Het vakantiegevoel krijg je er in de caravan gratis bij.

2. De tent

Een gezin dat van kamperen houdt, heeft natuurlijk ook een ruime tent. Die kan je zo in de tuin zetten, dan is de wifi allicht ook goed geregeld. Als je voor de tent kiest, moet je uiteraard wel strakke regels maken. Het zal niemand verwonderen dat een tent in de tuin voor de kinderen een zeer interessant object zal zijn. Wellicht kunnen ze daar overnachten als het weer dat mogelijk maakt. Dan hebben jij en je partner ook nog eens een avondje extra rust. Multifunctioneel, zo’n tent.

3. De boot

Laten we duidelijk zijn, een boot met voldoende ruimte om een werkplek te maken, is beslist de duurste optie tot dusver. Maar dan heb je ook wat uiteraard. Stel je voor: iedere ochtend ga je aan boord en vaart een stukje. Als je een mooie rustige plek hebt gevonden, ga je voor anker en aan het werk. Af en toe kan je even ontspannen in de prachtige omgeving die je hebt gekozen. Op die manier mag wat jou betreft deze werkplek permanent worden. Gaan we nog een stukje varen?

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Thuiswerk boot

4. Het strand

Hopelijk zal de zomer van 2021 ons terugbrengen naar het ‘oude normaal’ en zo niet dan verwachten wij dat het strand de nieuwe trend wordt voor het thuiswerken bij mooi weer. Zie jij jezelf al zitten onder die grote parasol, werkend op je laptop, terwijl je af en toe een koel drankje neemt?

Wat is jouw thuiswerkplek? Reageer hieronder om een bijzondere thuiswerkplek met ons te delen.

Bekijk ook:

 • Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

  • Mijn thuiswerkplek is gewoon thuis, ik heb weinig last van anderen.
  • Ik werk vanuit huis, maar drukte in mijn omgeving leidt mij behoorlijk af.
  • Ik heb een van de bovenstaande thuiswerkplekken.
  • Ik heb een nog leukere thuiswerkplek dan bovenstaand.
  • Bij mijn werk is thuiswerk niet mogelijk.
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.