Poll: Ben je voorstander van een coronapaspoort? 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Ben je voorstander van een coronapaspoort?

Het kabinet wil een coronapaspoort invoeren. Met dit bewijs kunnen mensen aantonen dat ze geen besmettingsgevaar opleveren doordat ze onlangs getest of gevaccineerd zijn. Deze mensen krijgen met zo'n coronapaspoort (tijdelijk) meer vrijheden. Wat vind jij van dit idee? Ben je een voorstander van een coronapaspoort? Of, kan het kabinet deze maatregel beter niet invoeren. Geef je mening in de onderstaande poll en / of laat een reactie achter!

Al maanden hebben we in Nederland te maken met ingrijpende maatregelen die onze vrijheden flink beperken. Deze zijn nodig in de strijd tegen het coronavirus, maar leuk is natuurlijk anders. Vorige maand kregen we eindelijk wat lichte versoepelingen, maar nog steeds zijn er een heleboel dingen die niet meer kunnen. Het is maar de vraag wanneer we weer teruggaan naar het “oude normaal”? Gelukkig gloort er een sprankje hoop aan de horizon voor iedereen die het zat is. Het kabinet hoopt namelijk met behulp van een coronapaspoort mensen sneller meer vrijheden te geven.

Corona app overheid

Coronapaspoort

Demissionair Huge de Jonge van Volksgezondheid meldde vandaag dat het kabinet al even bezig is met het mogelijk maken van een coronapaspoort. Hiervoor wil het kabinet een app gebruiken, waarmee iemand kan laten zien dat hij of zij niet besmettelijk is. Met dit bewijs krijgen mensen meer vrijheden en kunnen ze bijvoorbeeld weer een filmpje kijken in de bioscoop of een concert bezoeken.

Een vaccinatie is niet nodig voor een coronapaspoort. Je kan namelijk ook (tijdelijk) een groen licht krijgen als je onlangs negatief op het virus bent getest, of als je het virus net hebt gehad. Het kabinet wil hiermee voorkomen dat er een indirecte vaccinatieplicht ontstaat. Het is wel de vraag hoelang je met een negatieve test en recente besmetting kan genieten van de vrijheden. Een vaccinatie lijkt daardoor iets makkelijker voor dit systeem.

Je kan dus op verschillende manieren gebruik maken van het coronapaspoort. Maar, de controleur kan niet zien of dat komt door een vaccinatie of een recente test. Zo blijft de privacy van de gebruiker enigszins gewaarborgd.

Daarnaast wil het kabinet ook nog meer onderzoek doen naar de gevolgen van het coronapaspoort. Zo moet er bijvoorbeeld nog worden onderzocht of mensen die immuun voor het virus zijn door middel van het vaccin, zelf het virus niet meer kunnen verspreiden. Als het vaccin verdere verspreiding niet voorkomt, dan kan dit wel eens een fikse tegenvaller zijn voor de toekomst van het coronapaspoort én de strijd tegen het virus.

Wanneer komt het coronapaspoort?

De belangrijkste vraag is nu wanneer het coronapaspoort wordt ingevoerd. Minister De Jonge hoopt dat we in de zomer hier gebruik van kunnen maken, maar dat is nog lang niet zeker. Met de Corona Melder is eerder al gebleken dat het maken van zo'n app niet zo simpel is, en dat er vaak meer tijd in gaat zitten dan oorspronkelijk werd gedacht.

Wat vind jij van een coronapaspoort?

Hoe denk jij over een coronapaspoort? Ben je een voorstander van dit idee? Of kan het kabinet dit maar beter niet invoeren. En als het paspoort er komt, ga je er dan gebruik van maken? Geef je mening in de onderstaande poll en / of laat een reactie achter!

Bekijk ook:
Moeten er maatregelen komen voor mensen zonder vaccinatie?

 • Question of

  Stelling: Ik ben een voorstander van een coronapaspoort.

  • Eens
  • Oneens
 • Question of

  Stelling: Ik ga straks gebruik maken van het coronapaspoort.

  • Eens
  • Oneens
  • Weet ik nog niet
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

675

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.