Wel of geen Brexit op 31 oktober?

0 Shares

Boris Johnson heeft het zwaar als premier van Engeland. De groot voorstander van de Brexit hoopte op 31 oktober eindelijk op een goede manier de Europese Unie te kunnen verlaten.

Brits Lagerhuis stemt in met uittredingswet

Het Britse Lagerhuis stemde dinsdag over de uittredingswet van Johnson, tot verbazing van velen stemde het Lagerhuis hiermee in. Het is de eerste keer sinds de start van de Brexit-campagne dat er een meerderheid werd behaald. De overwinning lijkt symbolisch. Waar het Britse Lagerhuis namelijk instemde met de uittredingswet, stemde het even later tegen het tijdspad die door Johnson was uitgestippeld. Het Lagerhuis wil meer tijd voor het behandelen van de wetgeving. Hierdoor lijkt een Brexit op 31 oktober onmogelijk

Afgelopen zaterdag al uitstel gevraagd

Johnson moest, afgelopen zaterdag, onder druk van het Lagerhuis al een brief sturen voor uitstel van de Brexit-plannen naar de EU. De Engelse premier ondertekende de brief niet, maar toch werd de brief in behandeling genomen door de Europese Unie. In de ingediende brief wordt een uitstel gevraagd tot 31 januari 2020.

Bekijk ook:
Peiling: CDA verliest veel kiezers, nieuwe partijen BBB en Volt steeds populairder

Plannen te ambitieus

De plannen die Boris Johnson wil uitvoeren zijn in de ogen van veel parlementariërs te ambitieus. De premier zette zich vol in op plan B, een plan dat hand in hand samen gaat met het akkoord. Daarom hoopte Johnson deze week nog zijn uittredingswet door het parlement te loodsen. Vervolgens zou het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober de Europese Unie verlaten. Wel zouden hier ook nog toestemming door de House of Lords en de Europese Unie voor nodig zijn. De wet telt 110 pagina’s en beschikt over nog eens 100 pagina’s aan uitleg. Normaliter staat er voor een dergelijke wet een stemmingstijd van enkele maanden. Hierdoor was de kans al erg klein dat het Johnson zou lukken.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.