Wel of geen Brexit op 31 oktober? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wel of geen Brexit op 31 oktober?

Boris Johnson heeft het zwaar als premier van Engeland. De groot voorstander van de Brexit hoopte op 31 oktober eindelijk op een goede manier de Europese Unie te kunnen verlaten.

Brits Lagerhuis stemt in met uittredingswet

Het Britse Lagerhuis stemde dinsdag over de uittredingswet van Johnson, tot verbazing van velen stemde het Lagerhuis hiermee in. Het is de eerste keer sinds de start van de Brexit-campagne dat er een meerderheid werd behaald. De overwinning lijkt symbolisch. Waar het Britse Lagerhuis namelijk instemde met de uittredingswet, stemde het even later tegen het tijdspad die door Johnson was uitgestippeld. Het Lagerhuis wil meer tijd voor het behandelen van de wetgeving. Hierdoor lijkt een Brexit op 31 oktober onmogelijk

Afgelopen zaterdag al uitstel gevraagd

Johnson moest, afgelopen zaterdag, onder druk van het Lagerhuis al een brief sturen voor uitstel van de Brexit-plannen naar de EU. De Engelse premier ondertekende de brief niet, maar toch werd de brief in behandeling genomen door de Europese Unie. In de ingediende brief wordt een uitstel gevraagd tot 31 januari 2020.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Plannen te ambitieus

De plannen die Boris Johnson wil uitvoeren zijn in de ogen van veel parlementariërs te ambitieus. De premier zette zich vol in op plan B, een plan dat hand in hand samen gaat met het akkoord. Daarom hoopte Johnson deze week nog zijn uittredingswet door het parlement te loodsen. Vervolgens zou het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober de Europese Unie verlaten. Wel zouden hier ook nog toestemming door de House of Lords en de Europese Unie voor nodig zijn. De wet telt 110 pagina’s en beschikt over nog eens 100 pagina’s aan uitleg. Normaliter staat er voor een dergelijke wet een stemmingstijd van enkele maanden. Hierdoor was de kans al erg klein dat het Johnson zou lukken.

Bekijk ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.