Waarom je een keer alleen op reis zou moeten gaan 13
Waarom je een keer alleen op reis zou moeten gaan
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom je een keer alleen op reis zou moeten gaan

Wanneer je met iemand op reis bent is het leuk om dingen met elkaar te delen. Je beleeft samen leuke herinneringen voor later. Maar een keertje alleen op reis is ook een heel goed idee. Je blaakt van het zelfvertrouwen als je een reis alleen maakt en weet dat je altijd alleen jezelf nodig hebt om op terug te vallen als dat nodig is.

Uitdaging

Als je alleen op reis gaat dan leer je vaak ook de andere kant van je eigen persoontje kennen. In jouw vertrouwde omgeving gebeurt dit veel minder. Alleen op reis gaan kan een hele uitdaging zijn. Alleen de wereld intrekken is best wel eng. Sommige mensen geven er niets om en doen dit gewoon, maar voor de mensen die altijd met een partner, vriend of vriendin reizen kan het een flinke uitdaging zijn om alleen jezelf te hebben als gezelschap. Op reis kan je je niet terugtrekken als je even je dag niet hebt.

Alleen op reis gaan kan jou helpen om over bepaalde angsten heen te komen. Mensen zijn sociale wezens en richten zich het meest op wat er om ons heen gebeurt. Kijk maar naar het gebruik van social media, we zijn tegenwoordig erg weinig alleen. Als je alleen op reis bent kun je alleen vertrouwen op je intuïtie.

Bekijk ook:
Top 10 favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders

Zelfvertrouwen

Alleen reizen is goed voor het zelfvertrouwen. Je leert beter andere mensen inschatten. Je leert om met uitdagingen om te gaan en een goede veerkracht te ontwikkelen. De hobbels die je onderweg tegenkomt zal je zelf moeten oplossen. Als je op vakantie gaat kom je in nieuwe situaties terecht en zal je moeten leren om daarmee om te gaan. Je leert jezelf aanpassen, er zijn zaken die je moet regelen en vaak zie je ook dingen niet aankomen.

Ben je best wel eens angstig dan is het geen goed idee om alleen op vakantie te gaan. Je moet wel over zelfkennis beschikken en weten dat je niet in de stress zal raken want dan is het alleen maar slecht voor je. Ook als je een burn-out hebt of een depressie kan je beter niet alleen op pad gaan. Het is dan echt fijn om iemand bij je te hebben die je kan steunen en met wie je dingen kan overleggen. Samen de zaken regelen is dan ook fijner.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.