Voor wie nog werk zoekt…banen genoeg!  12
Voor wie nog werk zoekt…banen genoeg! 
Saved Read later
Deel dit bericht

Voor wie nog werk zoekt…banen genoeg! 

Voor wie nog geen werk heeft en op zoek is naar een baan: er zijn meer vacatures dan werklozen. Tijd dus om die droombaan te pakken! De banen liggen werkelijk bijna voor het oprapen. Er is in 50 jaar tijd niet zoveel spanning geweest op de arbeidsmarkt.

In het tweede kwartaal stonden er 106 banen open tegen 100 werklozen. De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Het is zeer lastig voor werkgevers om personeel te vinden en dan hebben we het nog niet eens over “goed personeel” vinden. In het tweede kwartaal van 2021 ging de horeca weer een beetje open en werd de avondklok afgeschaft. Ook kwamen er weer bezoekers in de culturele sector.

Meer vacatures betekent meer keuze voor werkzoekenden

In het begin van dit jaar liep het aantal vacatures op per 100 werklozen van 57 naar 73. Het record werd aangetikt in het tweede kwartaal van 2019 toen er 93 vacatures open stonden per 100 werklozen. Er waren nooit eerder zoveel openstaande vacatures in ons land. Er waren toen 300.000 vacatures die open stonden.

De krapte op de arbeidsmarkt nam al voor Corona ons land bereikte structureel toe maar het virus leidde tot een extra krapte al was die tijdelijk. Er is ook een tekort aan arbeidsmigranten die tijdens de pandemie weer naar huis toe zijn gegaan. Ook zorgt de corona steun ervoor dat er meer vacatures zijn dan werklozen. De meest diverse vacatures kan je hier vinden.

Steun van het kabinet

Het gaat om banen in bedrijven die zonder de steun van het kabinet failliet zouden zijn gegaan. Er blijven nu mensen in die banen werkzaam terwijl zij anders werkloos zouden zijn geraakt.

In de afgelopen maanden zijn er meer mensen aan het werk gegaan dan dat werkenden hun baan verloren.

De werkloosheid daalt al het hele jaar, 3,3 procent van de beroepsbevolking zit zonder baan. Er zijn voldoende banen in de handel, zakelijke dienstverlening en de zorg te vinden. Deze arbeid sectoren bij elkaar zijn goed voor de helft van alle vacatures. Ook in de horeca zijn de vacatures verdubbelt en is er voldoende werk te vinden voor de horeca-tijgers. Tijd voor jou om jouw baan te vinden dus! Wellicht is het op dit moment nu zelfs wel makkelijker om een bedrijf binnen te komen en daar alle kansen te pakken die er op je pad komen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.