Verwoestende brand Beekse Bergen 12
Fire background
Saved Read later
Deel dit bericht

Verwoestende brand Beekse Bergen

Het was een verdrietige dag voor directeur Dirk Lips en zijn medewerkers van het attractiepark de Beekse Bergen. In het park brak gistermorgen een grote verwoestende brand uit. Het hoofdgebouw is totaal in de as gelegd. Na een telefoontje van één van zijn medewerkers sprong Lips direct in de auto om naar het park toe te rijden. Vanaf de snelweg zag hij de zwarte wolken al opdoemen.

Vermoedelijk is een gaslek de oorzaak van de brand

Het doet pijn om de ravage te zien, zegt hij. Het park dat bestaat uit een attractiepark, speeltuin, safaripark en vakantiepark was sinds twee weken weer open. De brand in het hoofdgebouw woedde hevig. In dit gebouw zit het zwembad, een supermarkt en een restaurant. Er is niets meer van over. Het restaurant is kortgeleden gerenoveerd. Ze zijn maanden daarmee bezig geweest en dat maakt de verwoesting alleen maar pijnlijker.

Volgens bronnen is er een gaslek geweest wat de brand heeft veroorzaakt. Het hoofdgebouw is opgetrokken uit hout en dit vat makkelijk vlam. De brandweer kon niet anders dan de brand gecontroleerd te laten uitbranden. Er waren meer dan 50 brandweermannen om de situatie snel onder controle te krijgen en te houden. Om 12 uur was het vuur gedoofd en kon men beginnen aan de sloopwerkzaamheden.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Medewerkers in shock en verdrietig

Lips verteld dat medewerkers echt in shock waren toen hij aankwam op het park. Er is goed door de medewerkers gehandeld. Zij hebben de wegen vrijgemaakt zodat de hulpdiensten direct konden beginnen met blussen. De bezoekers zijn op een veilige afstand gehouden en er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Het eerste doel is om nu tijdelijke voorzieningen op te zetten, zodat de gasten in het park weer elektriciteit en gas hebben. De gasten die een huisje of een campingplek hebben op het vakantiepark kunnen gewoon blijven, zij hoeven hun vakantie niet af te breken.

Het park blijft gewoon open

De dieren hebben gelukkig geen enkele last ondervonden van de brand. Zij staan meer dan een kilometer verderop. Mensen die het safaripark willen bezoeken zijn welkom. De mensen die al kaartjes hebben gekocht om het park te bezoeken, maar toch liever later in het jaar willen komen, krijgen gewoon hun geld terug. Lips is onder de indruk van alle hulp die aangeboden wordt door de gasten. Ook krijgt hij hulp aangeboden van leveranciers. Hij hoopt dat men snel kan beginnen aan het opnieuw bouwen van het hoofdgebouw.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.