Amerikaanse belastingdienst ontdekt dat cryptomunten je rijk maken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Amerikaanse belastingdienst ontdekt dat cryptomunten je rijk maken

Het lijkt erop dat de cryptorijken van de wereld zich voortaan om nieuwe zaken druk moeten gaan maken. Hoewel in Nederland de zaken voorlopig nog rooskleurig lijken, is het in de Verenigde Staten zo dat de belastingdienst zich meer met de cryptocurrency miljoenen gaat bezighouden. Daar wil men namelijk dat het reguleren een stuk strenger wordt. Zo wil het Ministerie van Financiën daar dat er voortaan door exchanges gemeld wordt wanneer transacties met een waarde van 10.000 dollar of meer plaatsvinden. De belastingdienst wil dus meer op de hoogte zijn van grote verschuivingen.

In Nederland geen probleem
Voordat we verder kijken naar wat er in Amerika gaat gebeuren, is het interessant om eerst te melden dat dit in Nederland voorlopig allemaal nog anders loopt. Open een account en ga dus gewoon lekker handelen. Bovendien heb je met kleinere bedragen sowieso voorlopig nog geen last. Wanneer je het dus vooral leuk vindt om goede kleine dealtjes te sluiten, dan heb je daar ook de nodige mogelijkheden toe. Het is echter niet gezegd dat dit in de toekomst niet allemaal gaat veranderen. Daarom is het dus wel slim om nu al te kijken waar de cryptorijken in de Verenigde Staten mee te maken gaan krijgen.

Bekijk ook:
Deze wachtwoorden moet je nooit gebruiken

Nieuwe regering met nieuwe belastingplannen
De reden waarom de Amerikaanse belastingdienst IRS meer interesse krijgt in de cryptomunten is dat er een nieuwe regering is aangetreden. De ministersploeg van president Joe Biden heeft ook allerlei nieuwe belastingvoorstellen gedaan. Daarin is onder andere te lezen dat in de nabije toekomst de cryptocurrency exchanges meer informatie met de belastingdienst moeten gaan delen. Dat zou al vanaf 2023 moeten gaan gebeuren. Dit is dus dichterbij dan je denkt. Het gaat dan om het melden van elke deal van 10.000 dollar of meer die gemaakt wordt.

Dichten van de belastingkloof
Het is volgens de belastingdienst zo dat er een zogenaamde belastingkloof aan het ontstaan is. Dat komt doordat er geen derde partijen bij de transacties in cryptomunten betrokken zijn. Dat is natuurlijk ook de kracht van crypto. Tegelijkertijd neemt het volume en de waarde van de transacties daardoor ook wel hel sterk toe. Er gaat dus een flinke som aan geld in om tegenwoordig. Waarop geen zicht is bij de belastingdienst en waar dus geen belasting over betaald wordt. Een goede deal voor iedereen die er nu rijk mee wordt dus. Maar dat gaat veranderen in 2023.

Bekijk ook:
Apple Vision Pro: Revolutionaire mixed reality-bril met stevig prijskaartje

Tegengaan van criminele activiteiten
De Amerikaanse belastingdienst gooit het wel over een andere boeg dan alleen maar dat het meer belasting wil innen. Volgens de specialisten binnen de dienst is het namelijk zo dat crypto een probleem met opsporen van financiële criminelen met zich meebrengt. Daardoor wordt het ze wel heel gemakkelijk gemaakt om allerlei criminele activiteiten uit te voeren. Wanneer daar dus meer grip op zou zijn, zou dat voor de hele maatschappij beter zijn. Of het ze echt hierom te doen is, of dat ze gewoon misgelopen belastinginkomsten proberen terug te krijgen, is natuurlijk de grote vraag voor iedereen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.