nieuwe drone regels 2021
Saved Read later
Deel dit bericht

Strengere drone regels vanaf 2021

Er komen strengere drone regels vanaf 2021. Op dit moment is recreatief gebruik van drones nog voor iedereen weggelegd, maar vanaf 1 januari mogen drones die zwaarder zijn dan 250 gram niet meer bestuurd worden zonder vliegbewijs. Daarnaast zijn er nog een paar aanvullende regels die op dit moment ook al gelden voor professionele vliegers.

Drone regels 2020

Op dit moment mag een particuliere drone niet zwaarder zijn dan 25 kilogram inclusief lading. Tevens is het ook niet toegestaan om boven mensenmenigten of aaneengesloten bebouwing te vliegen. Ook het gebied rondom vliegvelden, industrie- en havengebieden en andere no-flyzones zijn natuurlijk uitgesloten. De drone moet altijd zichtbaar zijn voor de bestuurder en mag niet hoger dan 120 meter boven de grond of het water vliegen. Ook in het donker vliegen is niet toegestaan voor een recreatieve gebruiker, ook niet als er lichtjes op de drone zitten. Indien er een camera op de drone zit, dan mag deze gebruikt worden voor luchtopnamen voor privégebruik. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de privacyrechten van anderen, dus als er iemand gefilmd of gefotografeerd is moet je deze persoon daar wel van op de hoogte stellen.

Bekijk ook:
Ontdek de slimste gadgets voor huisdieren: Van voeding tot spel

Nieuwe drone regels 2021

Vanaf 1 januari 2021 zullen de EU regels gelden voor drones. Deze zijn een heel stuk strenger dan de huidige regels waardoor veel mensen het waarschijnlijk voor gezien zullen houden. Het recreatieve gebruik van drones wordt dan ineens een stuk minder leuk. Wat houden de nieuwe drone regels van 2021 precies in?

  • Als een drone zwaarder is dan 250 gram of een camera heeft moet de eigenaar zich registreren bij de RDW.
  • Wanneer een drone zwaarder dan 250 gram is of een camera heeft is het verplicht om een vliegbewijs te halen.
  • Om drones van zwaarder dan 250 gram of met een camera te besturen moet je eerst een kennistest over de regels afleggen.
  • Drones van minder dan 250 gram en zonder camera mogen boven mensen en bebouwing vliegen mits de dronebezitter opgeleid is en over de juiste papieren beschikt.

Op 1 januari zal het ministerie een online campagne opstarten om dronebezitters duidelijk te maken wat de nieuwe regelgeving voor hen zal betekenen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.