polonaise brabants cafe
Saved Read later
Deel dit bericht

Spontane polonaise op eerste dag opening café in Brabant

Vandaag mochten de horecazaken dan eindelijk weer hun deuren openen. De voorwaarde hiervan was wel dat iedereen zich aan de 1.5 meter afstand zou houden. In een Brabants café leek het vandaag echter alsof corona helemaal niet bestaat.

Spontane polonaise

Een NRC-journalist heeft de spontane polonaise weten te filmen. De bezoekers walsen vrolijk door de zaal in een polonaise alsof er niks aan de hand is. De barman baalt van het voorval. Hij noemt het een moment van onoplettendheid. Jan Pulles, de barman van het café, laat telefonisch weten dat dit om elf uur vanochtend in een besloten kring plaatsvond. Zij namen afscheid van de vorige uitbater en uit alle emoties is een rondje polonaise gekomen. Tot nu toe heeft de gemeente geen handhavers gestuurd.

Coronamaatregelen horeca

Er zijn een aantal regels opgesteld zodat het risico op verspreiding zo klein mogelijk is. Zo moeten gasten bijvoorbeeld eerst reserveren voordat zij bij een horeca onderneming kunnen eten of drinken, moet elke gast van tevoren aangeven of hij klachten heeft, en mogen er maximaal dertig personen binnen aanwezig zijn.
Voor de terrassen geldt dat alle gasten een zitplaats moeten hebben, er is geen maximum opgesteld. Ook moeten alle gasten 1.5 meter afstand houden als zij niet uit hetzelfde huishouden komen, en moet het personeel ook 1.5 meter afstand houden tot gasten en collega's.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.