in

Spontane polonaise op eerste dag opening café in Brabant

Ondanks de corona maatregelen werd er alsnog een polonaise gehouden

polonaise brabants cafe

Vandaag mochten de horecazaken dan eindelijk weer hun deuren openen. De voorwaarde hiervan was wel dat iedereen zich aan de 1.5 meter afstand zou houden. In een Brabants café leek het vandaag echter alsof corona helemaal niet bestaat.

Spontane polonaise

Een NRC-journalist heeft de spontane polonaise weten te filmen. De bezoekers walsen vrolijk door de zaal in een polonaise alsof er niks aan de hand is. De barman baalt van het voorval. Hij noemt het een moment van onoplettendheid. Jan Pulles, de barman van het café, laat telefonisch weten dat dit om elf uur vanochtend in een besloten kring plaatsvond. Zij namen afscheid van de vorige uitbater en uit alle emoties is een rondje polonaise gekomen. Tot nu toe heeft de gemeente geen handhavers gestuurd.

Coronamaatregelen horeca

Er zijn een aantal regels opgesteld zodat het risico op verspreiding zo klein mogelijk is. Zo moeten gasten bijvoorbeeld eerst reserveren voordat zij bij een horeca onderneming kunnen eten of drinken, moet elke gast van tevoren aangeven of hij klachten heeft, en mogen er maximaal dertig personen binnen aanwezig zijn.
Voor de terrassen geldt dat alle gasten een zitplaats moeten hebben, er is geen maximum opgesteld. Ook moeten alle gasten 1.5 meter afstand houden als zij niet uit hetzelfde huishouden komen, en moet het personeel ook 1.5 meter afstand houden tot gasten en collega’s.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de 5 meest kwaadaardige mannen

De geheime wereld van de virussen