polonaise brabants cafe

Spontane polonaise op eerste dag opening café in Brabant

0 Shares

Vandaag mochten de horecazaken dan eindelijk weer hun deuren openen. De voorwaarde hiervan was wel dat iedereen zich aan de 1.5 meter afstand zou houden. In een Brabants café leek het vandaag echter alsof corona helemaal niet bestaat.

Spontane polonaise

Een NRC-journalist heeft de spontane polonaise weten te filmen. De bezoekers walsen vrolijk door de zaal in een polonaise alsof er niks aan de hand is. De barman baalt van het voorval. Hij noemt het een moment van onoplettendheid. Jan Pulles, de barman van het café, laat telefonisch weten dat dit om elf uur vanochtend in een besloten kring plaatsvond. Zij namen afscheid van de vorige uitbater en uit alle emoties is een rondje polonaise gekomen. Tot nu toe heeft de gemeente geen handhavers gestuurd.

Coronamaatregelen horeca

Er zijn een aantal regels opgesteld zodat het risico op verspreiding zo klein mogelijk is. Zo moeten gasten bijvoorbeeld eerst reserveren voordat zij bij een horeca onderneming kunnen eten of drinken, moet elke gast van tevoren aangeven of hij klachten heeft, en mogen er maximaal dertig personen binnen aanwezig zijn.
Voor de terrassen geldt dat alle gasten een zitplaats moeten hebben, er is geen maximum opgesteld. Ook moeten alle gasten 1.5 meter afstand houden als zij niet uit hetzelfde huishouden komen, en moet het personeel ook 1.5 meter afstand houden tot gasten en collega’s.

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Trending
Opinie
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.