Schietpartij op Amerikaanse school 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Schietpartij op Amerikaanse school

In het Amerikaanse Santa Clarita heeft donderdagavond een schietpartij plaats gevonden op een middelbare school. Op dit moment zijn er twee overleden personen te betreuren. Er zijn op dit moment nog vier slachtoffers opgenomen in het ziekenhuis. Van hen is tenminste één persoon ernstig gewond.

Oefeningen op scholen werpen hun vruchten af

Veel leerlingen van de Amerikaanse school komen met de schrik vrij bij deze aanslag. Ze geven tegenover de pers aan vaker dergelijke situaties te hebben geoefend. Zo weten ze dat ze altijd een klaslokaal binnen moeten gaan als een situatie als deze zich voordoet. Heb je hier niet de kans voor? Ga dan rennen, zo hard mogelijk en zo ver mogelijk uit de buurt van de school. Dankzij deze oefeningen zijn er, voor zover bekend, weinig slachtoffers gevallen bij deze schietpartij.

Alle scholen dicht

Direct na de aanslag op de school in Santa Clarita zijn alle scholen een lockdown periode ingegaan. Inmiddels is deze weer opgeheven, aangezien de dader is aangehouden. Vanuit verschillende delen van de wereld worden inmiddels steunbetuigingen gegeven aan zowel de Verenigde Staten van Amerika als aan de scholen en families van betrokkenen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Persconferentie

Om 7:38, donderdagochtend, kwam de melding binnen van een schietpartij op Saugus High School. Om 7:40 waren de eerste auto's van de politie en sheriffs ter plaatse. Hier troffen ze direct zes gewonden aan, waaronder de schutter. Na onderzoek, ondervraging en het bekijken van videobeelden kwam het team er achter wie de schutter was. Deze is later aangehouden in het ziekenhuis waar hij behandelt wordt aan zijn wonden. Ook is de FBI aanwezig voor het onderzoek. Zij ondersteunen waar nodig en proberen videomateriaal en data van social media te traceren en veilig te stellen.

Buiten dienst

De eerste sheriffs die ter plaatse waren bij de schietpartij op de Amerikaanse school waren eigenlijk vrij. Ze hoorden de oproep en zijn direct ter plaatse gegaan. Dankzij hen heeft erger voorkomen kunnen worden.

16-jarige dader

Op basis van de informatie die op dit moment bekend is, is de dader vandaag jarig. Hij viert vandaag zijn zestiende verjaardag. De dader is één van de scholieren van de middelbare school en van Aziatische komaf. Hij heeft niet alleen geschoten op medescholieren, ook schoot hij zichzelf door het hoofd. De politie heeft inmiddels het huis doorzocht waar de dader woonachtig is. Wat precies zijn redenen zijn geweest voor deze schietpartij is op dit moment nog niet bekend.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Ondervraging

De politie en sheriffs zullen de leerlingen van de school ondervragen. Gezien het feit dat zij ooggetuigen zijn van de situatie is er voor gekozen om dit in groepsverband te doen. Zo weten ze dat ze er niet alleen voor staan.

Daarnaast zijn zowel de moeder van de verdachte en zijn vriendin meegenomen naar het politiebureau voor ondervraging.

Instagram

De politie geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat de verdachte zijn biografie op Instagram een dag voor de schietpartij heeft aangepast. De biografie van de verdachte liet de volgende tekst zien: “Saugus have fun at school tomorrow”. Echter is het op dit moment nog niet duidelijk wie de aanpassing gedaan heeft.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.