in

Schietincidenten Nederland op gemiddeld twee per dag

Jaarlijks belanden er 300 slachtoffers op de IC

Schietincidenten Nederland

Nederland is een relatief rustig landje, toch staat het gemiddelde schietincidenten in Nederland op twee per dag. Dat blijkt uit een onderzoek van Bureau Beke, die dit onderzoek hebben gedaan in opdracht van de politie. Tevens belandt er ook bijna dagelijks iemand met één of meerdere schotwonden in het ziekenhuis.

Schietincidenten Nederland

De statistieken laten zien dat er tussen januari en september van vorig jaar al 445 schietincidenten zijn gebeurt in Nederland. Daarbij zijn er 21 mensen overleden, en 92 gewond geraakt. Verder belanden er nog jaarlijks ongeveer driehonderd slachtoffers met schotwonden op de IC. Het valt vooral op dat het steeds vaker onschuldige burgers betreft. De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk bij het feit dat de schietincidenten in Nederland steeds vaker in woonwijken gebeuren.
De meeste schietincidenten in de afgelopen 3 jaar vonden plaats in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen.

Meer aandacht nodig voor illegale wapens

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat er meer aandacht moet worden besteed aan het illegale wapenbezit in Nederland. Er blijkt een groot aantal vuurwapens aanwezig te zijn in Nederland, waarvan de meeste uit Oost-Europese landen komen. Deze wapens zijn tevens ook illegaal. Ook gaan de illegale wapens vaak gepaard met criminele jeugdgroepen en cocaïnehandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.