in

Schietincidenten Nederland op gemiddeld twee per dag

Jaarlijks belanden er 300 slachtoffers op de IC

Schietincidenten Nederland

Nederland is een relatief rustig landje, toch staat het gemiddelde schietincidenten in Nederland op twee per dag. Dat blijkt uit een onderzoek van Bureau Beke, die dit onderzoek hebben gedaan in opdracht van de politie. Tevens belandt er ook bijna dagelijks iemand met één of meerdere schotwonden in het ziekenhuis.

Schietincidenten Nederland

De statistieken laten zien dat er tussen januari en september van vorig jaar al 445 schietincidenten zijn gebeurt in Nederland. Daarbij zijn er 21 mensen overleden, en 92 gewond geraakt. Verder belanden er nog jaarlijks ongeveer driehonderd slachtoffers met schotwonden op de IC. Het valt vooral op dat het steeds vaker onschuldige burgers betreft. De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk bij het feit dat de schietincidenten in Nederland steeds vaker in woonwijken gebeuren.
De meeste schietincidenten in de afgelopen 3 jaar vonden plaats in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen.

Meer aandacht nodig voor illegale wapens

De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat er meer aandacht moet worden besteed aan het illegale wapenbezit in Nederland. Er blijkt een groot aantal vuurwapens aanwezig te zijn in Nederland, waarvan de meeste uit Oost-Europese landen komen. Deze wapens zijn tevens ook illegaal. Ook gaan de illegale wapens vaak gepaard met criminele jeugdgroepen en cocaïnehandel.

Bekijk ook:
Cuba, na 60 jaar verder zonder Castro aan het bewind

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Amerikaanse voetbalsters geschokt door rechter

Gratis fit blijven via YouTube