in

Rijbewijs automatisch verlengd tijdens coronacrisis

rijbewijs verlengen

Het is al vervelend genoeg dat we in de tijd van corona bijna nergens meer naartoe kunnen, maar dankzij de intelligente lockdown kunnen we nog wel even boodschappen doen etc. Maar wat nu als je rijbewijs in maart of april verloopt? Dan mag je in principe niet meer rijden, toch? Dankzij een nieuwe maatregel mogen mensen waarvan de rijbewijs 16 maart of later verlopen zijn, toch nog auto rijden.

Verlenging geldigheid

Verlopen rijbewijzen blijven geldig tot 1 juni. Deze verlenging wordt automatisch gedaan, je hoeft dus niet naar het gemeentehuis. Door de verlenging ben je nog steeds verzekerd en zal er geen boete uitgedeeld worden als je staande wordt gehouden met een verlopen rijbewijs.

Duidelijke regels

Deze maatregel is alleen geldig voor het rijden binnen de Nederlandse grenzen. Inwoners van de EU die in Nederland verblijven, maar een rijbewijs van een EU-lidstaat hebben, vallen ook onder deze regel. Je kunt jouw rijbewijs alleen niet meer gebruiken als identificatiemiddel, zorg dus dat je altijd je ID bij hebt. Deze maatregel is alleen geldig voor mensen waarvan het rijbewijs 5 of 10 jaar geldig is. Minister Van Nieuwenhuizen vindt het niet verantwoordelijk om rijbewijzen die 1 of 3 jaar geldig zijn te verlengen. Deze mensen moeten namelijk door een arts worden beoordeeld met het oog op de verkeersveiligheid. Als er na 1 juni blijkt dat deze maatregel verlengd moet worden dan zal dit gedaan worden.

Lees ook:
Prins Harry en Meghan lastig gevallen door drones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iphone 11

Welke iPhone past het beste bij jou?

Compilatie dansende begrafenis meme