belgische politie
Saved Read later
Deel dit bericht

Rellen in Brussel na overlijden man (19) tijdens vlucht voor politie

De Belgische politie heeft dit weekend minstens 25 relschoppers aangehouden in de Brusselse gemeente Anderlecht. De aanleiding hiervoor was een protest die zich ontaardde in geweld. Afgelopen vrijdag kwam er een negentienjarige man om het leven nadat hij op een politievoertuig botste. De man had het op het rennen gezet toen hij een coronacontrole van de politie tegenkwam.

Oproep op social media

In België gelden strengere regels dan in Nederland als het om corona gaat. Zo mag je bijvoorbeeld alleen nog op een scooter rijden als je van en naar het werk gaat. Overtreding van deze regel kan leiden tot een boete van 250 euro.
Er werd vervolgens op social media opgeroepen om de straat op te gaan en te protesteren. De tegenactie van de politie was om de ordetroepen in te zetten, de agenten werden met stenen bekogeld. Vier politieauto's zijn vernield en minstens één persoon is gewond geraakt.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Wapen gestolen

Ook werd er een een vuurwapen uit een politiebusje gestolen. Met dit wapen zou er meerdere keren in de lucht geschoten zijn. De politie is uiteraard actief op zoek naar het wapen, maar deze is nog niet gevonden. De politie zegt dat de rust voor nu weer teruggekeerd is, maar dat het een kwestie van tijd is voordat de tikkende tijdbom weer afgaat.

https://twitter.com/SharkNewsWires/status/1249034019729260545

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.