in

Rellen in Brussel na overlijden man (19) tijdens vlucht voor politie

De man ging op de vlucht voor een coronacontrole

belgische politie

De Belgische politie heeft dit weekend minstens 25 relschoppers aangehouden in de Brusselse gemeente Anderlecht. De aanleiding hiervoor was een protest die zich ontaardde in geweld. Afgelopen vrijdag kwam er een negentienjarige man om het leven nadat hij op een politievoertuig botste. De man had het op het rennen gezet toen hij een coronacontrole van de politie tegenkwam.

Oproep op social media

In België gelden strengere regels dan in Nederland als het om corona gaat. Zo mag je bijvoorbeeld alleen nog op een scooter rijden als je van en naar het werk gaat. Overtreding van deze regel kan leiden tot een boete van 250 euro.
Er werd vervolgens op social media opgeroepen om de straat op te gaan en te protesteren. De tegenactie van de politie was om de ordetroepen in te zetten, de agenten werden met stenen bekogeld. Vier politieauto’s zijn vernield en minstens één persoon is gewond geraakt.

Bekijk ook:
Welke coalities zijn er mogelijk? Vijf mogelijke varianten uitgelicht

Wapen gestolen

Ook werd er een een vuurwapen uit een politiebusje gestolen. Met dit wapen zou er meerdere keren in de lucht geschoten zijn. De politie is uiteraard actief op zoek naar het wapen, maar deze is nog niet gevonden. De politie zegt dat de rust voor nu weer teruggekeerd is, maar dat het een kwestie van tijd is voordat de tikkende tijdbom weer afgaat.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nathan Broer

13-jarige Nathan Broer vermist uit Geldermalsen

6 dieren die de ruimte in geschoten zijn