raamdecoratie
Saved Read later
Deel dit bericht

Huis inrichten: Vergeet je de ramen niet?

Of je nu in een klein appartementje woont of een grote villa, iedereen kan een mooi ingericht huisje wel waarderen. Nu weten we natuurlijk al dat je allerlei soorten meubels en accessoires kunt kopen om het een beetje op te fleuren, maar heb je wel eens gedacht aan raamdecoratie?

Ramen vaak vergeten

Als je het hebt over een huis inrichten, dan denk je niet gelijk aan de ramen. Waarschijnlijk heb je wel al in gedachte dat je gordijnen nodig hebt, maar er zijn nog veel meer keuzes! Iedere soort raamdecoratie brengt zijn eigen sfeer en stijl met zich mee. En iedere soort stijl brengt weer zijn eigen lichtinval met zich mee. Wat voor soort raamdecoratie jij wilt gebruiken hangt waarschijnlijk af van hoe de zon op jouw huis valt. Als jouw slaapkamer in het zuiden ligt dan is het wel zo fijn als je een beetje zonwering in de kamer hebt. Bij een slaapkamer op het noorden is wat meer lichtinval juist lekker.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

Verschillende soorten en stijlen

Je zou denken: een gordijn is een gordijn. Maar dat is niet zo! Ook een gordijn kan allerlei verschillende functies hebben. Verduisterende gordijnen, trendy gordijnen, maar ook smart home gordijnen bestaan tegenwoordig! Smart gordijnen kun je bedienen via mobiel, tablet of spraak. Als je echt wilt kunnen zeggen dat jouw huisje ‘af' is, dan is het slim om je in de verschillende keuzes te verdiepen. Ook wordt er vaak gedacht dat een gordijn puur en alleen voor het raam is. Maar je kunt ook gordijnen bij de deur plaatsen. Vooral wanneer je een grote deur hebt is dit een echte aandachtstrekker!

Privacy

Natuurlijk wordt raamdecoratie niet alleen gebruikt om het huis wat op te fleuren. Privacy is ook een hele goede reden om aan de bak te gaan met gordijnen, luxaflex, lamellen, jaloezieën en noem het maar op. Maar vaak denken mensen hier niet aan op de plekken waar je echt privacy wilt hebben: de badkamer bijvoorbeeld! Nu is het wel een beetje zonde van je geld om hier gordijnen op maat op te hangen. Met al die nattigheid zal de stof het niet lang overleven, en is het een kwestie van tijd voordat het gaat schimmelen. Kies daarom liever voor lamellen of luxaflex op dit soort plekken!
De WC is ook een plek waar je wel graag privacy wilt hebben, maar toch ook naar buiten wilt kunnen kijken. Hiervoor kun je dan weer heel mooi iets zoals vlinderjaloezieën gebruiken.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Wat je ook wilt gaan gebruiken, raamdecoratie is gewoon ontzettend belangrijk. Het voegt sfeer toe, isoleert, geeft privacy en regelt de lichtinval. Het is ook een ontzettend irritant klusje om te installeren als je ervoor kiest om het zelf te doen. Zorg dus dat je goed kijkt naar wat jouw huisje nodig heeft voordat je de uiteindelijke beslissing maakt!

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.