Politiesysteem van 44 miljoen euro blijkt nodeloos ingewikkeld

0 Shares

Al zeven jaar is een nieuw digitaal politiesysteem in ontwikkeling. Er is momenteel 44 miljoen euro geïnvesteerd, maar dat bleek nog niet genoeg. Het Bureau ICT-toetsing (Bit) noemt de gemaakte keuzes onverstandig en ervaart het als een risicovol, nodeloos ingewikkeld en duur programma. De politie moet het systeem aanpassen. 

Het systeem zou ervoor zorgen dat administratieve taken, zoals het verwerken van bekeuringen, sneller afgehandeld kunnen worden. Het gaat namelijk om het Operationeel Politie Platform (OPP) waar massaal gegevens opgeslagen kunnen worden. Het zorgt er dan automatisch voor dat er informatie wordt ingevuld voor de agenten, waardoor efficiënter gewerkt kan worden. Maar de eigen programmeertaal blijkt veel ingewikkelder dan noodzakelijk.

Het systeem zou de huidige politiesystemen volledig vervangen, maar het Bit adviseert om dit idee los te laten. Een invulling van meerdere kleine goed samenwerkende systemen zou beter werken. Het verschil met een gangbaarder systeem is dat er nog weinig gereedschappen voor foutdetectie, -diagnose en -herstel beschikbaar zijn. Dit maakt het werken ermee risicovol én het is moeilijk om nieuwe programmeurs te vinden, die zullen eerst moeten worden opgeleid.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

179
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.