Amsterdam
Saved Read later
Deel dit bericht

Parkeren in Amsterdam wordt nog duurder: dit worden de tarieven per 3 juli

Een dagje shoppen in Amsterdam gaat nog duurder worden, althans, als je van plan bent om met de auto naar onze hoofdstad te gaan. De gemeente gaat namelijk per 3 juli een nieuw beleid op het gebied van parkeren invoeren. Amsterdam is al de duurste Europese stad als het gaat om parkeertarieven, maar dat gaat vanaf deze datum dus nog duurder worden.

Uurtarieven parkeren in Amsterdam

Er worden een aantal veranderingen doorgevoerd waardoor het parkeren in de hoofdstad nog meer pijn gaat doen aan je portemonnee. Ten eerste gaat het uurtarief omhoog, dat stijgt tussen de 0,20 en 0,50 eurocent, afhankelijk van het stadsdeel waar je parkeert. Het hoogste uurtarief is 7,50 euro, dat zal niet veranderen. Dat geldt echter niet voor een gedeelte van stadsdeel Buitenveldert, daar stijgt het uurtarief van 2,50 naar 3,90 euro.

In het stadsdeel Centrum zal vanaf 3 juli 24 uur per dag betaald parkeren gaan gelden, er zijn dus geen tijden meer waarop de auto gratis neergezet kan worden. Dit verandert ook op zaterdag in de wijken Buitenveldert en op de Zuidas. Voorheen kon je daar op zaterdag nog gratis parkeren, maar dat gaat veranderen. Tussen 09:00 en 00:00 zal er een uurtarief van 2,80 worden gerekend.

Bekijk ook:
Top 10 rijkste gemeenten van Nederland

tarieven parkeren Amsterdam omhoog

Korting op bezoek en afschaffing maandkaarten

De gemeente Amsterdam is van mening dat bezoekers aan inwoners van de stad geen of minder last mogen hebben van de verhoogde parkeertarieven, dus is er een bezoekersregeling van kracht. Visite aan inwoners kunnen dan met een korting van 65 procent parkeren. Dit zal 150 uur per kwartaal zijn. Amsterdam hoopt hiermee enigszins aan bezoekers tegemoet te komen.

Tot slot is langdurig parkeren in onze hoofdstad vanaf 3 juli alleen voor de volle prijs mogelijk. Week- en maandkaarten zullen vanaf die datum niet meer te koop zijn, er wordt dus geen korting meer verleend. Deze nieuwe tarieven zullen dus vanaf deze datum direct van kracht worden, dus als je van plan bent om een dagje in Amsterdam te vertoeven, dan zul je nog dieper in de buidel moeten tasten. Klik op deze link als je alle uurtarieven per stadsdeel wil zien.

parkeren Amsterdam duurder

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.