Migranten gered door Artsen Zonder Grenzen maar geen haven laat ze toe 12
Migranten gered door Artsen Zonder Grenzen maar geen haven laat ze toe
Saved Read later
Deel dit bericht

Migranten gered door Artsen Zonder Grenzen maar geen haven laat ze toe

De hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen heeft de afgelopen twee dagen zeven reddingsoperaties uitgevoerd op de Middellandse Zee waarbij zij meer dan 400 migranten hebben gered. Zij proberen de vluchtelingen aan wal te brengen maar geen één haven laat hen toe.

De operaties worden uitgevoerd in het centrale deel van de Middellandse Zee. Zij hebben de vluchtelingen, 410 in totaal, van gammele of defecte boten opgepikt. Onder de mensen bevinden zich vrouwen, kinderen en onbegeleide minderjarigen. 

Alle geredde migranten zijn nu veilig aan boord van het schip Geo Barents. Het is een schip dat vaart onder de Noorse vlag. Artsen Zonder Grenzen roept op twitter op om de vluchtelingen van boord te laten gaan. Zij hebben een ontzettend zenuwslopende reis gemaakt en zijn volkomen uitgeput. Er wordt opgeroepen door de organisatie om de migranten een veilige plek te geven.

Migranten worden geweigerd

Artsen Zonder Grenzen heeft met verschillende havens gesproken over het van boord laten gaan van de migranten maar na 24 uur lang gesteggel is er nog steeds geen oplossing geboden voor de mensen. Het lijkt erop dat men er niet om geeft dat deze mensen hulp nodig hebben.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

In dat specifieke deel van de Middellandse Zee zijn diverse redding organisaties actief. Veelal is dit voor de kust van Libië. Vanuit dat land wagen migranten de gevaarlijke oversteek naar Europa in vaak heel gammele bootjes. De bootjes zijn overvol en dit maakt het nog gevaarlijker. Er zijn al 670 migranten omgekomen in een poging om Europa te bereiken.

Er wordt gevreesd voor het lot van de migranten

Hulporganisaties vrezen voor het lot van de migranten die naar Libië worden teruggebracht omdat ze daar met veel geweld te maken krijgen. Het is onduidelijk wat er nu moet gebeuren om de mensen toch aan land te mogen brengen en hen veiligheid te bieden. Zolang er geen haven is die de migranten toelaat moeten zij op het schip blijven waar zij nu opgevangen zijn.

Artsen Zonder Grenzen hoopt via de pers gehoor te krijgen van de regeringen in Europa om de migranten toch aan land te mogen brengen. Een medewerker van de organisatie zegt het schrijnend te vinden dat er met migranten wordt omgegaan alsof zij pionnen zijn waar je mee kan doen wat je wilt.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.