Nederland pakt een recordaantal medailles op de Olympische Spelen in Tokio 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederland pakt een recordaantal medailles op de Olympische Spelen in Tokio

De Nederlandse sporters hebben deze Olympische Spelen in Tokio sportgeschiedenis geschreven. Vlak voor het einde van de Spelen heeft Nederland al het recordaantal medailles van Sydney (25 medailles) in 2000 overtroffen. Onze sporters hebben nu in totaal 26 medailles veroverd en dat aantal gaat sowieso nog groter worden. 

Gouden medailles voor Nederland

Nederlandse sporters wonnen in Tokio tot nu toe maar liefst zeven gouden medailles. Wielrenster Annemiek van Vleuten was de eerste sporter die dit namens Nederland presteerde. Zij pakte goud met de tijdrit. De Dubbelvier mannen pakten tijdens het roeien de tweede gouden medaille voor ons land. Vervolgens was het de beurt aan BMX-held Niek Kimmann om een gouden medaille te veroveren. Kiran Badloe – de opvolger van Dorian van Rijsselberghe won een gouden medaille met windsurfen. Sifan Hassan was de beste op de 5.000 meter afstand. De vier teamsprinters pakten daarna een gouden medaille met het baanwielrennen en Shanne Braspennincx won vandaag een gouden medaille met keirin.

Bekijk ook:
Olympische Spelen quiz: wat weet jij van de Nederlandse hoogtepunten op de Zomerspelen?

Zilveren medailles voor Nederland

De Nederlandse sporters pakten nog meer zilveren medailles op de Olympische Spelen in Tokio. Tot nu toe staan er maar liefst negen zilveren medailles in de prijzenkasten van onze sporters. Het eerste zilver voor Nederland werd gepakt door handboogschutters Gabriela Schloesser en Steve Wijler. Arno Kamminga won zelfs twee zilveren medailles met de 100 meter schoolslag en de 200 meter schoolslag. De Dubbeltwee mannen en Vierzonder vrouwen veroverden ook elk een zilveren medaille op deze spelen. Tom Dumoulin zorgde voor een daverende verrassing door met de tijdrit ook een zilveren plak mee naar huis te nemen. Annemiek van Vleuten pakte – enigszins tot haar teleurstelling – ook “slechts” een zilveren medaille tijdens de wegwedstrijd. Al zal deze ongetwijfeld beter smaken nadat ze daarna goud won met de tijdrit. Sharon van Rouwendaal – die tijdens de vorige Spelen in Rio nog goud won – moest dit keer ook genoegen nemen met een zilveren plak. En Anouk Vetter schreef geschiedenis door de eerste zilveren medaille ooit namens Nederland met de zevenkamp te verdienen.

Bekijk ook:
Nederlandse sporters met de meeste Olympische medailles op de Zomerspelen

Bronzen medailles voor Nederland

Er werden deze spelen nog meer bronzen medailles veroverd door onze sporters; momenteel staat de teller op 10 medailles van deze kleur. Anna van der Breggen pakte tijdens de tijdrit de eerste Nederlandse bronzen medaille. Sanne van Dijke won brons met judo. De Lichte dubbeltwee “verloor” op het laatste moment goud tijdens hun roeirace en moesten het ook doen met slechts een bronzen medaille. Merel Smulders volgde haar zusje op en pakte brons met de BMX. Marit Bouwmeester wist voor de derde keer op rij weer een medaille te veroveren met het zeilen en heeft met haar bronzen medaille nu alle kleuren in huis. De Dubbeltwee vrouwen pakten ook brons met het roeien. Annemiek Bekkering en Annette Duetz veroverden brons met zeilen. Het jonge talent Femke Bol won brons op de 400 meter horden. Maikel van der Vleuten won een bronzen medaille met het Paardensport springen en Emma Oosterwegel schreef een klein beetje geschiedenis door de eerste bronzen medaille ooit namens Nederland op de zevenkamp te verdienen.

Nog meer medailles

Met 26 medailles hebben onze sporters al een topprestatie neergezet, maar de medailleregen is voorlopig nog niet opgedroogd. Onze hockeydames gaan sowieso nog een medaille verdienen, want zij staan in de finale en winnen dus sowieso zilver. Hetzelfde geldt voor bokser Nouchka Fontijn, die al verzekerd is van een bronzen plak. Daarnaast verdient een Nederlandse sporter ook nog zeker een medaille bij het baanwielrennen. Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen staan allebei in de halve finale, waardoor er minimaal een bronzen medaille gehaald moet worden, al kan er ook een dubbelslag worden geslagen met goud en zilver voor de heren. Daarnaast gaat Sifan Hassen proberen om nog twee medailles te pakken op de 10.000 meter en de 1.500 meter.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.