Max Verstappen wint op Zandvoort en gaat aan de leiding in het WK-klassement 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen wint op Zandvoort en gaat aan de leiding in het WK-klassement

Max Verstappen heeft op zondag op Zandvoort de Grand Prix van Nederland gewonnen. De Nederlander ging vanaf de eerste positie van start en wist die die plek voor de ogen van het oranje publiek over de streep te trekken. De overwinning van Verstappen betekent ook goed nieuws voor zijn plek in het WK-klassement. Verstappen gaat hierdoor weer aan de leiding in de strijd om het kampioenschap.

Wat een spannende race! Heel Nederland hoopte dit weekend nog meer op een overwinning van Max Verstappen en hij stelde niet teleur! In een race waarin Lewis Hamilton van alles probeerde om Verstappen te passeren, trok de Nederlander uiteindelijk toch aan het langste eind. Met zijn overwinning pakt verstappen 25 punten in het WK-klassement waardoor hij nu 224.5 punten in totaal heeft.

Lewis Hamilton achter Max

Lewis Hamilton eindigde in Zandvoort op de tweede plek en pakte een extra punt door de snelste raceronde van de Grand Prix te rijden. Hamilton heeft in het WK-klassement nu 221.5 punten en staat hierdoor nu drie punten achter op Verstappen.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Rest van de top 10 op Zandvoort

Valtteri Bottas eindigde op Zandvoort op de derde plek. Bottas had een vrij saaie race, maar zorgde op het einde van de Grand Prix toch voor enige opwinding. De Fin besloot namelijk – tegen de zin van zijn team in – om de snelste raceronde te rijden. Die hield hij overigens maar even vast, omdat Hamilton die vervolgens toch weer wist af te pakken.

Pierre Gasly van AlphaTauri eindigde op de vierde plek op de Grand Prix van Nederland. Charles Leclerc pakte met zijn Ferrari de vijfde plaats. Daarachter finishte Fernando Alonso en Carlos Sainz Jr. op de zesde en zevende plek. Sergio Perez – de teamgenoot van Max Verstappen – wist ondanks het feit dat hij achterin moest beginnen, nog op de achtste plek te eindigen. De top 10 is compleet met Estaban Ocon op de negende plek en Lando Norris op plek 10.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde Formule 1 coureurs

Formule 1 WK-klassement tussenstand

Max Verstappen heeft met zijn zevende overwinning van dit Formule 1 seizoen de leiding op Hamilton weer heroverd. De Nederlander heeft nu in totaal 224.5 punten, terwijl Lewis Hamilton nu 221.5 punten heeft. Het blijft daarmee super spannend in de strijd om de titel, want Lewis Hamilton hoeft maar één keer boven Max te eindigen en dan staat de Brit weer bovenaan.