vuurwerkprotest 21 november

Knallende vuurwerkprotesten door het hele land tegen het vuurwerkverbod

0 Shares

Vanavond werd er om 20:00 gezamenlijk door heel het land een vuurwerkprotest gehouden. Hiermee wilden de mensen duidelijk maken dat zij het niet eens waren met het verbod op ál het vuurwerk tijdens de jaarwisseling.

Handhaving

Het vuurwerkverbod is dit jaar in het leven geroepen om de druk op de zorg te verminderen nu die te maken hebben met veel coronapatiënten. Tijdens de jaarwisseling komen er veel slachtoffers in het ziekenhuis terecht door ongelukken met vuurwerk. Het vuurwerkverbod zorgt ervoor dat de politie beter kan handhaven nu het al extra lastig wordt vanwege de coronamaatregelen. Eerder waren alleen grote knallen verboden zoals cobra 6. Dit jaar is elk soort vuurwerk verboden behalve kindervuurwerk. Ook siervuurwerk is dus uitgesloten. Er wordt wel nadrukkelijk gezegd dat het verbod alleen voor dit jaar geldig is wegens de coronacrisis.

Alcoholverbod

Tegenstanders van het vuurwerkverbod vinden een alcoholverbod een beter idee. Zij zeggen dat de ongelukken die gebeuren veroorzaakt worden door mensen die teveel gedronken hebben en dan vuurwerk gaan afsteken. Bij normaal gebruik zou het niet zo gevaarlijk zijn. Zij vinden het ook raar dat de restaurants straks wel open mogen, maar dat je niet met een paar vrienden iets mag afsteken in de buitenlucht.

Bekijk ook:
Achtergebleven dieren in Oekraïne schreeuwen om hulp

Vuurwerkprotest

Er is dan ook opgeroepen om op 21 november op 20:00 gezamenlijk vuurwerk af te steken door het hele land om een knallend protest te laten horen. Op verschillende plekken is hier gehoor aan gegeven en leek het even alsof de jaarwisseling al was aangebroken. Veel plekken waren echter ook muisstil met een enkele knal hier en daar. Jullie wisten in ieder geval goed jullie mening te laten horen op Twitter, en daar hebben wij natuurlijk het een en ander van verzameld. Dit is hoe Nederland dacht over het vuurwerkprotest van 21 november 2020.

Voorstanders

Tegenstanders

https://twitter.com/KimberlyKluss/status/1329661479679893506

2 Comments

  1. Anoniem Reply

    van mij mag het voor altijd verboden worden, je knalt de pan uit, lijken wel bommen zo hard, niet normaal, schrik me elke keer te pletter. op scheveningen het vuurwerkfestival vind ik mooi, maar voor de rest weg ermee

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

334
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.