vuurwerkprotest 21 november
Saved Read later
Deel dit bericht

Knallende vuurwerkprotesten door het hele land tegen het vuurwerkverbod

Vanavond werd er om 20:00 gezamenlijk door heel het land een vuurwerkprotest gehouden. Hiermee wilden de mensen duidelijk maken dat zij het niet eens waren met het verbod op ál het vuurwerk tijdens de jaarwisseling.

Handhaving

Het vuurwerkverbod is dit jaar in het leven geroepen om de druk op de zorg te verminderen nu die te maken hebben met veel coronapatiënten. Tijdens de jaarwisseling komen er veel slachtoffers in het ziekenhuis terecht door ongelukken met vuurwerk. Het vuurwerkverbod zorgt ervoor dat de politie beter kan handhaven nu het al extra lastig wordt vanwege de coronamaatregelen. Eerder waren alleen grote knallen verboden zoals cobra 6. Dit jaar is elk soort vuurwerk verboden behalve kindervuurwerk. Ook siervuurwerk is dus uitgesloten. Er wordt wel nadrukkelijk gezegd dat het verbod alleen voor dit jaar geldig is wegens de coronacrisis.

Alcoholverbod

Tegenstanders van het vuurwerkverbod vinden een alcoholverbod een beter idee. Zij zeggen dat de ongelukken die gebeuren veroorzaakt worden door mensen die teveel gedronken hebben en dan vuurwerk gaan afsteken. Bij normaal gebruik zou het niet zo gevaarlijk zijn. Zij vinden het ook raar dat de restaurants straks wel open mogen, maar dat je niet met een paar vrienden iets mag afsteken in de buitenlucht.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Vuurwerkprotest

Er is dan ook opgeroepen om op 21 november op 20:00 gezamenlijk vuurwerk af te steken door het hele land om een knallend protest te laten horen. Op verschillende plekken is hier gehoor aan gegeven en leek het even alsof de jaarwisseling al was aangebroken. Veel plekken waren echter ook muisstil met een enkele knal hier en daar. Jullie wisten in ieder geval goed jullie mening te laten horen op Twitter, en daar hebben wij natuurlijk het een en ander van verzameld. Dit is hoe Nederland dacht over het vuurwerkprotest van 21 november 2020.

Voorstanders

https://twitter.com/EdgyCoder/status/1330230038642483200

https://twitter.com/Deesje070/status/1330228723925344264

Tegenstanders

https://twitter.com/KimberlyKluss/status/1329661479679893506

https://twitter.com/Martino_1988/status/1330225995199209472

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

2 Comments

  1. Anoniem Reply

    van mij mag het voor altijd verboden worden, je knalt de pan uit, lijken wel bommen zo hard, niet normaal, schrik me elke keer te pletter. op scheveningen het vuurwerkfestival vind ik mooi, maar voor de rest weg ermee

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.