in

Jongeman volgde zijn hart en zit nu al jaren in gevangenis in Tunesië

Jongeman volgde zijn hart en zit nu al jaren in gevangenis in Tunesië

Jurrien is smoorverliefd op zijn oosterse vriendin die hij via Internet, op een datingsite heeft leren kennen. Binnen vier maanden geeft hij aan dat hij met Marwa wil trouwen. Hij laat er geen gras over groeien en vliegt in augustus 2013 naar Tunesië om daar met zijn geliefde te trouwen. De trouwceremonie volgt zonder dat zijn familie erbij aanwezig is.

Na de ceremonie vliegt Jurrien alleen terug. Hij moet zo snel mogelijk een verblijfsvergunning voor zijn geliefde vrouw regelen zodat ze samen kunnen zijn in Nederland. Helaas werkt de IND niet mee. Jurrien vliegt in december weer naar Tunesië terug om de kerst met zijn vrouw te kunnen vieren. Hij boekt een hotel omdat hij niet welkom is bij haar familie omdat hij nog geen verblijfsvergunning voor Marwa heeft geregeld.

Marwa valt van balkon

Marwa valt op 27 december van driehoog van het balkon van de hotelkamer. Zij overlijdt in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Jurrien wordt door de politie meegenomen. Hij is verdachte. Hij zou zijn vrouw met geweld over het balkonhek hebben gesmeten.

Bekijk ook:
Belgische Rambo nog steeds spoorloos

Het vonnis in 2015, ruim een jaar later, luidt: 20 jaar cel vanwege moord met voorbedachten rade. Er volgt in de jaren erna nog een hoger beroep, dan cassatie. De ambassade van Nederland doet er achter de schermen alles aan om een eerlijk proces te krijgen. Tot nu toe is dit niet gelukt.

Bewijsmateriaal wordt gemanipuleerd

Volgens de familie van Jurrien wordt er bewijsmateriaal gemanipuleerd. Volgens de autoriteiten in Tunesië zou Marwa in het ziekenhuis, zwaargewond, met een longbloeding en twee klaplongen, een belastende verklaring hebben afgelegd. Dit is vrijwel onmogelijk.

Publiciteit als laatste redmiddel

Jurriens familie zoekt nu de publiciteit in de hoop hem te kunnen helpen. Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem maar hij heeft last van reumatische klachten. De winters zijn er ijskoud en de zomers bloedheet. Hij zit in een armoedige gevangenis met weinig toiletten, geen internet en ze mogen niet telefoneren. Bezoek is niet mogelijk vanwege Corona. Het enige contact is een wekelijkse briefwisseling tussen hem en zijn moeder.

Bekijk ook:
Herenkapsels 2021: de populairste kapsels voor mannen

De familie van Jurrien hoopt door de zaak in de openbaarheid te brengen op een eerlijk proces. De bewijzen tegen Jurrien rammelen aan alle kanten en volgens hen zit hij al jaren onschuldig vast.

 

Geschreven door Herojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ongeval met kabelbaan in Italië, 14 doden.