Ongeval met kabelbaan in Italië, 14 doden. 13
Ongeval met kabelbaan in Italië, 14 doden.
Saved Read later
Deel dit bericht

Ongeval met kabelbaan in Italië, 14 doden.

Op het hoogste punt stortte gistermiddag in Noord-Italië, een cabine van een populaire kabelbaan naar beneden waarbij 14 mensen om het leven kwamen. Een kind van 5 jaar ligt in het ziekenhuis. De oorzaak lijkt een gebroken kabel te zijn. Hoe de kabel plotseling kon breken is nog onduidelijk.

Het heeft even geduurd voordat men duidelijkheid had hoeveel mensen er in de cabine van de kabelbaan aan boord waren. Dertien van de personen die aan boord waren op slag dood. Een van de gewonde kinderen overleed later op de dag aan zijn verwondingen.

In de Italiaanse kranten is een lijst gepubliceerd met de namen van de slachtoffers. Van twee overledenen is de identiteit nog niet bekend gemaakt.

Jongste slachtoffer is twee jaar

Het jongste slachtoffer is een kindje van twee jaar, een jongetje. De oudste was een man van 71 jaar.

Een gezin wat in het Italiaanse Pavia woont moet hun jongste zoon missen. Het andere kind, hun 5-jarige zoontje, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. In de cabine zaten vrij veel twintigers.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Volgens de burgemeester is er een kabel gebroken waardoor de cabine uit balans raakte en begon te slingeren. De cabine crashte tegen een grote staander en viel daarna 250 meter naar beneden. Op de grond rolde de cabine nog een paar keer om tot het tegen een boom tot stilstand kwam. Enkele mensen werden tijdens de val uit de cabine geslingerd. Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren, vertelden geschokt dat het een vreselijk gezicht was.

Hulpgroepen zijn massaal uitgerukt om de slachtoffers te helpen. Een brandweerwagen die op weg was naar de top sloeg daarbij om.

Kabelbaan sinds maand weer open

De kabelbaan was enige tijd gesloten door de Corona-lockdown en was sinds een maand weer open. Deze kabelbaan verbindt het dorp Stresa met de berg de Mottarone. Op de top heb je een mooi uitzicht over de Alpen en het Lago Maggiore. Het is een zeer populair vakantiegebied, ook onder Nederlanders.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Ergste ramp sinds 1998 in Italië

Het is de ergste ramp sinds 1998 met een kabelbaan. In dat jaar sneed een laagvliegende Amerikaanse straaljager door de kabel van een kabelbaan in Cavalese, de Dolomieten. Daarbij kwamen twintig mensen om het leven.

De Italiaanse regering is direct begonnen met het opzetten van een onderzoekscommissie. Zij moeten de controles die in het verleden op de kabelbaan zijn uitgevoerd, grondig onderzoeken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.