Jongeman (18) sterft na elektrocutie in chocoladefabriek 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Jongeman (18) sterft na elektrocutie in chocoladefabriek

In chocoladefabriek de Baronie heeft zich een groot drama afgespeeld. Robbe Vandecasteele werd geëlektrocuteerd vlak voordat zijn dienst eindigde. Hij was op slag dood. De jongen liep er stage en zou zeer binnenkort zijn stage afsluiten.

Zijn stagedag liep op zijn einde toen hij nog snel even een klusje moest doen aan een elektrische installatie in de chocoladefabriek, die gevestigd is in Veurne. Het is nog niet duidelijk wat er precies misging. Zijn lichaam werd levenloos ontdekt door twee werknemers van de chocoladefabriek.

Moeder stond buiten op Robbe te wachten

Robbe droomde ervan computerprogrammeur te worden. Zijn moeder kwam hem iedere dag van zijn stage halen en stond al te wachten op de parkeerplaats omdat zij haar zoon liever niet over de gevaarlijke weg liet fietsen. Zij haalde hem liever even op zodat ze wist dat hij veilig was. Haar zoon Robbe stond dan altijd al klaar om in de auto te stappen. Die middag stond er niemand.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Na een kwartier wachten nam zijn moeder het besluit hem toch maar even te bellen waar hij bleef, maar hij nam niet op. De collega’s die zij aansprak wisten ook niet waar Robbe was. Ze zag wel een paar mensen paniekerig heen en weer rennen over de parkeerplaats en hoorde op een gegeven moment sirenes.

Toen er een paar mensen van slachtofferhulp aan moeder Anja kwamen vragen om even mee te komen, wist ze meteen hoe laat het was. Ze krijgt het moeilijk verteld, en weet zich geen raad met haar verdriet. Haar man zit aan de tafel in stilte voor zich uit te kijken. Op een gegeven moment zegt hij: “het dringt niet goed tot ons door dat onze zoon er niet meer is, het is zo onwerkelijk”.

Robbe zat vol plannen

Robbe stond aan het begin van zijn leven en plots houdt zijn leven op. Hij was juist kort geleden nog naar een infodag gegaan voor zijn vervolgstudie en had daar echt veel zin in. Ook had hij sinds kort een meisje ontmoet waar hij heel gek van was.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Justitie en arbeidsinspectie doen onderzoek

Justitie is intussen een onderzoek gestart naar hoe dit kon gebeuren met een stagiair. De arbeidsinspectie doet ook onderzoek of de jongen wel alleen mocht werken in de chocoladefabriek. Er wordt nagegaan of er wel een goede ondersteuning heeft plaatsgevonden tijdens het werk.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.