joe biden corona vaccin

Joe Biden heeft zich live op tv laten vaccineren

0 Shares

De aanstaande president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft Amerikanen opgeroepen om zijn voorbeeld te volgen nadat hij zich vandaag live op televisie heeft laten inenten met het coronavaccin van Pfizer. Hij stelt dat er niets is om je zorgen over te maken.

Joe Biden krijgt corona vaccin

Joe Biden had al eerder aangegeven dat hij zich graag live op televisie wou laten inenten als voorbeeld en om het vertrouwen van de Amerikanen in het vaccin te vergroten. Vandaag was het dan zo ver. Joe Biden heeft zich in Delaware laten inenten tijdens een live-televisieuitzending. Ook zijn vrouw, Jill Biden, werd eerder vandaag al gevaccineerd. Op een later moment zal het ook de beurt zijn aan Kamala Harris, de aanstaande vicepresident, en haar man.

Grootste vaccinatiecampagne in de geschiedenis

Het vaccinatieprogramma waar de Amerikanen nu mee bezig zijn is de grootste in de geschiedenis. Toch zijn de autoriteiten bang dat veel Amerikanen zich niet laten inenten. Er wordt wereldwijd veel gespeculeerd over het vaccin. Om groepsimmuniteit te bereiken zou volgens deskundigen minimaal 75 tot 80 procent van de Amerikaanse bevolking gevaccineerd moeten worden. Deskundigen hopen dan ook dat het live uitzenden van de aanstaande president die gevaccineerd wordt een hoop twijfelaars over de streep zal trekken.

Huidige vide-president Mike Pence, en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi kregen afgelopen vrijdag al een vaccin. De eerste persoon die het vaccin van Pfizer en BioNTech kreeg in de Verenigde Staten was een verpleegster van het Joods medisch centrum in New York. Zij werd afgelopen maandag ingeënt. Mark Rutte is bereid om dit voorbeeld te volgen. Als dat is wat nodig is om de Nederlandse bevolking te overtuigen van de veiligheid van het vaccin, zal de premier zich ook live op televisie laten inenten.

 

Bekijk ook:

One Comment

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

43
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.