Cola dief onterecht ontslagen door Albert Heijn 13
Cola dief onterecht ontslagen door Albert Heijn
Saved Read later
Deel dit bericht

Cola dief onterecht ontslagen door Albert Heijn

Het zal je gebeuren. Je werkt al zes jaar voor één van de bekendste supermarkten van Nederland en neemt twee flesjes cola mee uit de winkel om samen met je collega wat te drinken na afloop van je dienst in de kantine. Het gevolg: ontslag op staande voet.

Volgens de rechter had Albert Heijn een caissière, die tegen de regels van het bedrijf twee flesjes frisdrank uit de winkel pakte niet mogen ontslaan. Albert Heijn is heel strikt in de handhaving van de regels en zag dit als diefstal. Zij hebben een beleid dat dit soort handelingen niet toestaat. Volgens de rechter had de supermarkt het moeten laten bij een waarschuwing en was ontslag onnodig.

De vrouw, een 21-jarige caissière, werkte al zes jaar bij de Albert Heijn. Afgelopen november pakte zij uit het schap twee flesjes frisdrank na het beëindigen van haar dienst, die zij samen met een collega in de kantine opdronk. Een dag later werd zij over de kwestie gehoord en kreeg zij direct ontslag op staande voet door de supermarktmanager.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Vrouw stapt naar de rechter

De vrouw was het er niet mee eens en stapte naar de rechter om te protesteren tegen haar ontslag. Zij vertelde aan de rechter dat zij van een leidinggevende toestemming had gekregen om gebruik te maken van haar vergoeding en was zich van geen kwaad bewust. Ze was echter wel vergeten de flesjes op de correcte manier af te boeken.

Albert Heijn vertelde in de rechtbank dat zij geen toestemming had gekregen. Bovendien vond het filiaal dat het personeel te losjes met de regels om ging en dus de regels hadden aangescherpt. De werkgever vond dat de caissière beter had moeten weten. De rechter was het niet met Albert Heijn eens en vond de straf veel te zwaar voor zo’n kleine misstap. Een waarschuwing was voldoende geweest volgens de rechter.

Caissière mag weer aan het werk 

Of de leidinggevende nu wel of geen toestemming had gegeven kwam niet goed naar voren tijdens de rechtszaak, maar hij oordeelde dat als de vrouw echt diefstal had willen plegen zij niet openlijk in de kantine de cola had opgedronken in het bijzijn van twee teamleiders. De rechter oordeelde dat zij onterecht ontslagen was. Albert Heijn moet de caissière weer aan het werk laten en haar nog zes maanden salaris betalen die zij nog tegoed heeft van haar werkgever.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.