in

Het Britse pond springt naar hoogste punt in 19 maanden!

Het Britse pond steeg vrijdag meteen nadat de conservatieve partij van Boris Johnson een overweldigende meerderheid won tijdens de algemene verkiezingen. Jaren onzekerheid over de Brexit zijn voorbij en dat doet de aandelen goed.

Het Britse pond steeg 2,3 procent naar $ 1,34 ten opzichte van de Amerikaanse dollar, het hoogste niveau sinds mei 2018. Het noteerde ook een hoogste punt in 3 jaar ten opzichte van de euro tot € 1,21. De valuta was de laatste weken gestaag toegenomen, toen de overwinning van premier Boris Johnson steeds aannemelijker bleek. De euro handelde vrijdag ook hoger, een stijging van 0,40 procent naar $ 1,12.

Britse aandelen op de FTSE 100-index stegen bijna twee procent aan het begin van de handel, met de belangrijkste Europese indices hoger.

Senior econoom Berenberg Bank Kallum Pickering vertelde CNN dat een duidelijke overwinning voor Johnson een impuls voor de Britse economie zou moeten betekenen. Deze was de afgelopen maanden juist tot stilstand is gekomen. De groei van het BBP zou kunnen stijgen tot 1,8 procent in 2020 ter vergelijking in 2019 was dit 1,3 procent.

De Tories overschreden de meerderheidsdrempel en vergaarden 363 zetels in het parlement. Dit betekent dat Boris Johnson terugkeert naar Downing Street met een mandaat om “Brexit gedaan te krijgen” en het Verenigd Koninkrijk volgende maand uit de EU te leiden.

Lees ook:
Meerdere patiënten met hersenbeschadiging na milde coronaklachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Amerikaans strand overspoeld door ‘penisvissen’

Dronken wasbeer waggelt over kerstmarkt in Duitsland