verklaring Jos Brech Nicky Verstappen

Dood Nicky Verstappen: ‘Hoe langer je met geheim rondloopt hoe lastiger het is er iets mee te doen’

0 Shares

Jos Brech, verdacht van de moord op Nicky Verstappen, spreekt vandaag voor het eerst in de rechtszaal. Eerder heeft hij zich altijd op zijn zwijgrecht geroepen, maar daar lijkt nu een einde aan te komen.

Er zal elke dag een nieuw artikel online gezet worden om de rechtszaak te volgen. Lees hier het artikel van 29-9-2020.

Jos Brech en Nicky Verstappen rechtszaak

Brech maakt gebruik van een videoverklaring over de zaak Nicky Verstappen. Hierin vertelt hij dat hij met een geheim rondloopt. Hoe langer hij het geheim met zich meedraagt, hoe lastiger het is om daar iets mee te doen. Maar daar komt vandaag verandering, zegt hij, onder andere omdat Nicky’s familie zijn kant van het verhaal moet horen.

Verklaring Jos Brech

De video begint over de bewust zomerochtend in 1998. Hij was er op uit in de natuur toen zijn aandacht werd getrokken door ‘iets in de verte’ op de Brunssummerheide. Hij moest ook plassen. Toen hij dichterbij kwam zag hij dat het een kind was. Volgens Brech heeft hij geluisterd of er een hartslag was, maar hij was al overleden. Verder heeft hij Nicky naar eigen zeggen nog gefatsoeneerd. Nicky lag op zijn buik, en Brech zou hem op zijn rug gelegd hebben. Het lichaam was nog warm, maar wel levenloos. Hij had het gevoel dat niemand hem zou geloven als hij dit zou vertellen omdat hij al een keer eerder gesnapt is voor het betasten van kinderen. Brech zegt dat hij naar huis gegaan is en niemand er over gesproken heeft.

Vragen Jos Brech

Er worden verschillende vragen gesteld. Waarom komt er nu pas een verklaring? Brech zegt zelf dat hij wachtte op het juiste moment. Naar zijn gevoel ging het onderzoek er niet om of Brech Nicky inderdaad had vermoord, maar ging het meer om het bewijzen dat hij dit wel gedaan had. Er is dan ook nog een tweede videoverklaring die op een andere dag getoond zal worden. In die video vertelt Brech over zijn klacht dat het OM niet met open blik naar de waarheid zoekt.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.