in

Deze week veel vallende sterren te zien – tot wel 23 per uur

In de nacht van 29 op 30 juli heb je de meeste kans om ze te zien

vallende sterren deze week

Vind jij het ook zo heerlijk om te genieten van die stilte in de nacht? Om gewoon even lekker naar de sterren te staren, hopend dat er een vallende ster te zien is? Dan heb je deze week mazzel! Deze week zijn er relatief veel vallende sterren te zien, met wel 23 per uur op de topmomenten.

Vallende sterren

Natuurlijk moet je wel geluk hebben dat het op dat moment niet te bewolkt is. Op dit moment is er sprake van een combinatie van meteoren van twee zwermen en sporadische meteoren. Op de topmomenten, waarop je tot wel 23 per uur zou kunnen zien, zou er om de tweeënhalve minuut een vallende ster te zien zijn.

Het gaat om de meteorenzwermen Aquariden en de Cassiopeïden. Je kunt de vallende sterren het beste zien tussen 2:00 en 5:00, anders stoort het maanlicht te veel.

NEOWISE spotten

Komende week kunnen we ook de komeet NEOWISE zien tussen 23:00 en 1:30 in het westen tot noordwesten op ongeveer 20 graden hoogte. Helaas is deze met het blote oog lastig te zien. De mensen met een eenvoudige verrekijker zullen de komeet wel kunnen spotten. Eerder was deze nog wel te zien met het blote oog.

Lees ook:
Kermisexploitanten voeren actie op het Mediapark

Het weer

We zijn heel erg afhankelijk van het weer wanneer we vallende sterren willen zien. Tot nu toe heb je de beste kans om de meteoren te zien in de nacht van 29 op 30 juli. In het begin van deze week is het weer nog wisselvallig met een regelmatige bui en wolken. Aan het einde van de week zal het droger zijn met opklaringen. In de nacht van 29 op 30 juli wordt het tussen de 10 en 15 graden.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mars in 4K

Luxueus badderen en ontspannen in een bubbelbad