Luxueus badderen en ontspannen in een bubbelbad 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Luxueus badderen en ontspannen in een bubbelbad

Bubbelbaden worden al lang ingezet om te ontspannen en vanwege de genezende effecten. Een whirlpool is luxueus badderen. De keuze is enorm; van een eenvoudig bubbelbad, tot de meest luxueuze jacuzzi's.

Whirlpool
Een whirlpool wordt gekenmerkt door de waterstralen die in het bad worden gepompt. Het verschil tussen een standaard bubbelbad en een whirlpool is dan ook dat een bubbelbad lucht gebruikt om bubbels te creëren en in een whirlpool wordt water gebruikt om het effect te krijgen. Jacuzzi is de merknaam van een bedrijf dat bubbelbaden maakt. De naam Jacuzzi is echter zo bekend geworden dat sommigen het nu bijna voor elk warm bad gebruiken. De hottub is een houten ton die gevuld is met water dat verwarmd wordt door het stoken van hout. De hottub is de meest traditionele vorm van een spa bad en wordt soms wel als de voorloper van de moderne spa gezien.

Ontspanning
In de fysiotherapie bestaat een lange traditie van het gebruik van warmte om de spieren te helpen ontspannen en te helen. De warmte van een whirlpool werkt op dezelfde manier maar op een grotere schaal. Zelfs een kort bad van enkele minuten kan ervoor zorgen dat het hele lichaam zich kan ontspannen. De bloedsomloop wordt verbeterd door de warmte en de stralen en zo ontspannen pijnlijke spieren en gewrichten zich eerder. De stimulatie van het water bevordert de bloedsomloop en ook dat is goed voor een gezonde bloeddruk.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Stress
De bubbels en warmtestralen verminderen ook stress. Het effect van een lichte of matige massage levert een ontspanningstherapie op. Het is een moment van rust waardoor je het hoofd leeg kan maken. Na een warm bad voelen veel mensen zich scherper, alerter en frisser. Een positief effect is ook de bevordering van een betere nachtrust. Met een bad bereid je je lichaam optimaal voor om ontspannen te kunnen slapen.

Hoewel een bad in een whirlpool erg ontspannend en aangenaam is zijn er toch ook risico's aan verbonden. Het te lang in een heet bad zitten kan leiden tot dehydratatie. Drink voor en eventueel tijdens het baden voldoende water. Ook hygiëne is erg belangrijk. Bubbelbaden kunnen een bron zijn van bepaalde bacteriën en ziektes.  De temperatuur van het water is namelijk lager dan 60 graden en de lucht die erin wordt geblazen leidt tot stoomontwikkeling. Regelmatig desinfecteren voorkomt dit.

998

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.