bus botst op trein
Saved Read later
Deel dit bericht

Bus verongelukt op spoorlijn, maar maakt geen slachtoffers

Bewoners van Bergen op Zoom werden maandagochtend opgeschrikt door een heftig busongeluk op de spoorlijn. Terwijl de spoorbomen dichtgingen en de trein met een aanzienlijke snelheid naderde, strandde de bus op het spoor en bleef staan. De trein kon niet afremmen en raakte de bus frontaal. Wonder boven wonder zijn er geen slachtoffers gevallen.

”Bus viel plotseling stil”

Zowel inzittenden van de trein als ooggetuigen schrokken zich een ongeluk. Doordat de trein met een hoge snelheid op de bus botste, werd deze direct door midden geramd en een klein stukje meegetrokken.

Het ongeval vond plaats op maandagochtend, om 9:50. Een ooggetuige verklaard tegenover verschillende nieuwsbronnen dat hij het ongeluk heeft gezien. “In eerste instantie leek de bus over de spoorlijn te rijden, maar deze viel plotseling stil. Zelf heb ik geen idee waarom het voertuig stilviel. Dat heb ik ook niet kunnen zien.”

Direct na de botsing kwamen de hulpdiensten en ProRail ter plaatse om de schade te inventariseren. ProRail verwacht dat er de komende 3 dagen geen treinverkeer over de spoorlijn kan rijden. “De schade is groot en dat heeft onderhoud nodig.”

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Geen dienst

Het lijkt een wonder te zijn dat er geen (dodelijke) slachtoffers zijn gevallen bij het ongeluk. Dat geldt voor zowel de trein als voor de bus. Achter het stuur zat een 67-jarige buschauffeur en hij lijkt met de schrik vrij te komen. Aan het ongeval hield hij geen ernstige verwondingen over.

Op het moment van de botsing had de bus geen dienst meer en zaten er dus geen passagiers in de bus. Ook de dienstdoende machinist van de trein komt slechts met de schrik vrij en het zou redelijk goed met hem gaan.

Onderzoek door de politie

Het incident werd direct door de autoriteiten onder de loep genomen en onderzocht. Hoewel de buschauffeur als ‘verdachte’ werd gezien, is inmiddels duidelijk dat de bus met technische problemen kampte en daardoor stilviel op de spoorlijn.

Dat heeft een woordvoerder van Connexxion naar buiten gebracht. Uit onderzoek van de politie werd eveneens duidelijk dat de buschauffeur al uit de bus was gesprongen voordat deze werd geramd door de trein.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.