Boeing 737 botst fullspeed met persoon op landingsbaan

0 Shares

Het is waarschijnlijk de nachtmerrie van iedere piloot: je bent bezig met de landing en plotseling zie je iets op de landingsbaan bewegen dat daar niet thuishoort. Het overkwam een gezagvoerder van een Southwest Boeing 737 van Dallas naar Austin toen hij een persoon op de landingsbaan voor hem ontwaarde.

Luchtverkeersleiding gewaarschuwd

Ondanks dat de gezagvoerder van het vliegtuig direct de verkeersleiding van het vliegveld waarschuwde en hij nog, zonder succes, probeerde de persoon te ontwijken, raakte hij de persoon in volle vaart. Deze overleed nog voordat de toegesnelde hulpdiensten arriveerden.

Linkermotor beschadigd

De aanrijding heeft, behalve flinke schade aan de linkermotor, verder geen gevolgen gehad voor de landing van het vliegtuig. Er raakte niemand gewond en de 58 passagiers zullen waarschijnlijk nauwelijks in de gaten hebben gehad dat er een bizarre aanrijding tijdens het laatste stukje van hun reis plaatsvond. Het toestel kon, nadat het veilig tot stilstand was gekomen, gewoon naar de gate taxiën zoals was gepland.

Volwassen slachtoffer

Hoewel medewerkers en hulpdiensten snel ter plaatse waren bleek de persoon, aangeduid als ‘een volwassene’, reeds overleden aan de opgelopen verwondingen. Vooralsnog is die identiteit van de persoon nog onbekend. Ook is niet duidelijk of het wellicht een medewerker van de luchthaven was. Bronnen geven aan dat de persoon geen uniform droeg. De luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) heeft het incident verder in onderzoek genomen.

Vliegverkeer niet stilgelegd

Net als in Europa staat het vliegverkeer in de Verenigde Staten op een laag pitje. Het incident heeft niet geleid tot het stilleggen van het vliegverkeer rondom Austin-Bergstrom International Airport. Een aantal vluchten werd omgeleid naar andere landingsbanen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.