Boeing 737 botst fullspeed met persoon op landingsbaan 12
Southwest Boeing 737
Saved Read later
Deel dit bericht

Boeing 737 botst fullspeed met persoon op landingsbaan

Het is waarschijnlijk de nachtmerrie van iedere piloot: je bent bezig met de landing en plotseling zie je iets op de landingsbaan bewegen dat daar niet thuishoort. Het overkwam een gezagvoerder van een Southwest Boeing 737 van Dallas naar Austin toen hij een persoon op de landingsbaan voor hem ontwaarde.

Luchtverkeersleiding gewaarschuwd

Ondanks dat de gezagvoerder van het vliegtuig direct de verkeersleiding van het vliegveld waarschuwde en hij nog, zonder succes, probeerde de persoon te ontwijken, raakte hij de persoon in volle vaart. Deze overleed nog voordat de toegesnelde hulpdiensten arriveerden.

Linkermotor beschadigd

De aanrijding heeft, behalve flinke schade aan de linkermotor, verder geen gevolgen gehad voor de landing van het vliegtuig. Er raakte niemand gewond en de 58 passagiers zullen waarschijnlijk nauwelijks in de gaten hebben gehad dat er een bizarre aanrijding tijdens het laatste stukje van hun reis plaatsvond. Het toestel kon, nadat het veilig tot stilstand was gekomen, gewoon naar de gate taxiën zoals was gepland.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Volwassen slachtoffer

Hoewel medewerkers en hulpdiensten snel ter plaatse waren bleek de persoon, aangeduid als ‘een volwassene’, reeds overleden aan de opgelopen verwondingen. Vooralsnog is die identiteit van de persoon nog onbekend. Ook is niet duidelijk of het wellicht een medewerker van de luchthaven was. Bronnen geven aan dat de persoon geen uniform droeg. De luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) heeft het incident verder in onderzoek genomen.

Vliegverkeer niet stilgelegd

Net als in Europa staat het vliegverkeer in de Verenigde Staten op een laag pitje. Het incident heeft niet geleid tot het stilleggen van het vliegverkeer rondom Austin-Bergstrom International Airport. Een aantal vluchten werd omgeleid naar andere landingsbanen.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.