Bevolking stijgt naar 17,4 miljoen inwoners 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bevolking stijgt naar 17,4 miljoen inwoners

In 2019 is de Nederlandse bevolking gegroeid tot ruim 17,4 miljoen inwoners. Er kwamen naar schatting 132.000 mensen bij. De groei is het sterker dan de afgelopen drie jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Reden voor groei

Immigratie is een groot en belangrijk onderdeel van de groei. De cijfers zijn nog niet helemaal compleet maar naar schatting kwamen er 272.000 mensen naar Nederland in 2019. Naar schatting vertrokken er ongeveer 158.000 mensen. Hierdoor groeide de bevolking met 114.000 mensen op het gebied van migratie.

Daarnaast werden er in 2019 meer kinderen geboren dan dat er mensen overleden. Hierdoor groeide de Nederlandse bevolking met nog eens 3000 personen.

Immigranten voornamelijk uit Europa

Van de mensen die zich vanuit het buitenland in Nederland vestigden, kwam vrijwel iets minder dan de helft uit Europa. Van deze helft kwam nog eens 85% uit een land in de Europese Unie. Daarnaast kwam 18 procent van de immigranten uit Azië.

Bekijk ook:
7 sneeuw feitjes die jij nog niet wist

Zo'n 16.000 mensen hebben in Nederland asiel gekregen, bijna zes procent van de totale migratie.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.