beekse bergen gorilla geboren
Abeselom Zerit© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Beschuit met muisjes! Zeldzame gorilla geboren in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft een bijzondere gebeurtenis mogen meemaken. Afgelopen woensdag is er in Safaripark Beekse Bergen een westelijke laaglandgorilla geboren. Dit is heel bijzonder, want deze soort wordt in het wild met uitsterven bedreigd.

Zeldzame gorilla geboren

Rond half negen in de ochtend is het jong geboren. De bevalling is goed verlopen, de moeder bleek ook rustig tijdens de bevalling. Net zoals in het wild is het jong in de groep geboren. Of het een mannetje of een vrouwtje is, is niet bekend. De verzorgers hebben nog niet van dichtbij kunnen kijken. Dit is het tweede gorilla-jong ooit in Beekse Bergen.

Gorilla bedreigd met uitsterven

De regenwouden waar de Westelijke laaglandgorilla's in het wild wonen worden gekapt voor de houthandel en het aanleggen van coltanmijnen. Uit deze coltanmijnen wordt coltan gehaald, een grondstof die gebruikt wordt bij de productie van mobiele telefoons en laptops. Een laaglandgorilla eet bijna alleen maar planten, maar dan wel ruim 20 tot 30 kilo per dag. Gemiddeld worden zij ongeveer 40 jaar oud. Een vrouw kan wel 70-100 kilo wegen, terwijl een man 180-200 kilo kan wegen.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Safaripark Beekse Bergen draagt ook zijn steentje bij om het leefgebied van de gorilla te beschermen. Coltan is goed te recyclen en gebruikte mobiele telefoons kunnen dan ook ingeleverd worden bij het park.

Op kraambezoek

Het is al mogelijk om het jong te bewonderen. Het pasgeboren aapje is te zien in het binnenverblijf. Uiteraard zit de moeder daar nu ook pontificaal voor het glas. Ze bepaalt zelf of ze het jong aan het publiek laat zien of niet. Kaarten zijn te koop op de website van Beekse Bergen.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.