Alweer Nederlandse expat vermoord in Kenia 14
Alweer Nederlandse expat vermoord in Kenia
Saved Read later
Deel dit bericht

Alweer Nederlandse expat vermoord in Kenia

Een 55-jarige ondernemer die in de buitenwijk van Mombasa woonde, is vermoord gevonden in een appartementencomplex in Shanzu. Voor de tweede keer in twee jaar is een Nederlandse expat vermoord in Kenia. Shanzu is een buitenwijk waar veel expats wonen.

De Nederlandse man werd vrijdag in zijn woning gevonden. Volgens de Keniaanse media lag hij op bed met vastgebonden handen en voeten en een prop in de mond. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend, maar men gaat uit van moord. Binnenkort wordt er autopsie verricht die uitsluitsel moet geven naar de precieze doodsoorzaak.

Georganiseerde misdaad

De man is een Keniaanse inwoner met de Nederlandse nationaliteit. Hij vond de dood in zijn appartement, we doen er alles aan om de daders te arresteren en voor een rechter te brengen, verklaarde de politiecommissaris. Hij zei ook dat buitenlandse bezoekers zich geen zorgen moeten maken omdat dit om een geïsoleerd geval gaat. Het zou gaan om een georganiseerde moord. Er wordt nog gezocht naar een motief. Er wordt in het appartementencomplex een onderzoek verricht. Bewoners van de andere appartementen in het complex worden ondervraagd.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Vriendin van de man werd ontvoerd

Zijn vriendin werd door de moordenaars na de afrekening met haar man, ontvoerd. Zij is later achtergelaten met haar handen vastgebonden aan het stuur van een auto in de buurt van het Serena Beach Hotel. Op de één of andere manier is het de vrouw gelukt, mogelijk met hulp van derden, de politie te verwittigen. Zij vertelde dat haar vriend vermoord was en dat zij werd meegenomen door de daders. Agenten namen de vrouw mee naar het appartementencomplex waar zij een zwaargewonde nachtwaker aantroffen die bewusteloos was. Daarna vonden ze het lichaam van de Nederlandse expat. De bewaker is later overleden aan zijn verwondingen.

Expat Tob Cohen ook vermoord in buitenwijk

Hoe lang de Nederlander al in Kenia woonde, en waarom hij daar verbleef is nog niet bekend. Op zijn LinkedIn-profiel staat bij werkzaamheden “kleine ondernemer”. In 2019 werd de Nederlandse zakenman Tob Cohen (69) ook vermoord gevonden. Zijn lijk werd gevonden in een lege watertank in de tuin van zijn villa. Hij woonde in een buitenwijk van Nairobi, de Keniaanse hoofdstad. Het lichaam vertoonde ernstige sporen van martelingen. Zijn handen voeten en nek waren vastgebonden voordat hij om het leven werd gebracht.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.