Zo maak je jouw tuin klaar voor de lente 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo maak je jouw tuin klaar voor de lente

De lente staat alweer voor de deur! Nog even en we kunnen hopelijk weer genieten van zonnige lentedagen. Hopelijk is het weer zo mooi dat we een hoop tijd in onze tuin kunnen spenderen. Als dit het geval is, is het natuurlijk wel handig dat jouw tuin klaar voor de lente is. Je kunt hier dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe je ervoor zorgt dat jouw tuin er perfect bij ligt tijdens de lente? Wij helpen je op weg en zetten de belangrijkste dingen op een rij. 

Tuin opruimen

Grote kans dat jouw tuin nog vol ligt met takjes, bladeren en andere tuinrestjes. Om jouw tuin klaar te maken voor de aankomende lente, is het dus een goed plan om te beginnen met het opruimen van je tuin. Dit kan best een flinke klus zijn, maar het heeft natuurlijk wel een mooi resultaat. Denk bij het opruimen van je tuin dus aan het opruimen van bladeren, takken en tuinresten. Ook is het een goed idee om het onkruid in je tuin te verwijderen. Een handige tip om hierbij te onthouden is dat je het onkruid inclusief de wortel weghaalt. Doordat je ook de wortel hierbij meeneemt, duurt het langer voordat het onkruid weer terugkeert. Zo voorkom je dus dat je na een korte tijd alweer het onkruid in je tuin moet verwijderen.

Bekijk ook:
Hierom word je blij van de lente

Je tuin opvrolijken

Als je tuin is opgeruimd, is het tijd om jouw tuin wat op te vrolijken. En dit kun je natuurlijk perfect doen door planten en bloemen aan jouw tuin toe te voegen. Wil je zaaien en planten? Dan kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Wanneer je hier nu mee begint, komen deze in de lente mooi door. Als je niet wilt zaaien, kun je uiteraard ook gewoon zelf planten en bloemen kopen om jouw tuin mee op te fleuren.

Bekijk ook:
De 5 vreemdste vondsten in tuinen gevonden

Tuinmeubelen klaarzetten

Hopelijk krijgen we aankomende lente te maken met veel zonnige dagen. Als dit het geval is, is het natuurlijk heerlijk om tijd in je tuin door te brengen. Wellicht heb je wel een mooie tuin set, die je in de winter altijd even ergens anders opbergt. Tijd om deze weer naar buiten te halen als de lente eraan zit te komen, want dit is uiteraard ideaal om te hebben als het zonnig weer is. Niet alleen een tuin set, ook de andere tuinmeubelen kunnen weer langzaamaan naar buiten komen. Denk hierbij aan de tuintafel en tuinstoelen. Zorg ervoor dat jouw tuin helemaal klaar is om er tijd in te besteden!

Zo maak je jouw tuin klaar voor de lente 16

Extra sfeer

Houd jij van gezelligheid en een mooie, vrolijke tuin? Dan kan je er ook voor kiezen om nog wat extra sfeer toe te voegen. Dit zou je kunnen doen door leuke items toe te voegen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gezellige tuinlampjes, leuke bloempotten of andere tuinaccessoires.

Met bovenstaande tips ben jij helemaal klaar voor de aankomende lente. Laat die zonnige lentedagen maar komen!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.