Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Door houten gevelbekleding (opnieuw) te schilderen, geef je een woning direct een frisse uitstraling. Bovendien helpt de verf om het hout te beschermen tegen alle weersinvloeden. Wil je deze schilderklus zelf aanpakken in het voorjaar? Lees dan eerst de onderstaande valkuilen door. Zowel voor, tijdens als na het schilderen worden er namelijk nog onnodige foutjes gemaakt. Hieronder lees je hoe je ze kunt vermijden en een langdurig mooi resultaat kunt behalen.

Onvoldoende voorbereiding van het hout

Een van de valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding is het overslaan van de voorbereiding. Het is essentieel om het hout grondig te reinigen en op te schuren voordat je begint aan de klus. Verwijder alle losse verfresten, stof en ander vuil. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en voorkomt dat het snel gaat afbladderen.

Gebruik van ongeschikte verf of primer

Een andere veelvoorkomende fout is het gebruik van onjuiste verf of primer. Kies altijd een primer of verfsoort die speciaal is ontworpen voor buitengebruik. Deze producten zijn bestand tegen weersinvloeden en bieden bescherming tegen bijvoorbeeld vocht, schimmelgroei en uv-straling. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de verf geschikt is voor een houten ondergrond. De Sigma S2U Allure Gloss is een extreem sterke en duurzame lak op terpentinebasis. Het is geschikt voor hout en kan tot maar liefst 10 jaar lang mooi blijven. Dit is dus een goede optie.

Verflaag te kort laten drogen

Is het nodig om meer dan één laag verf aan te brengen op de houten gevelbekleding? Laat de verf dan tussendoor goed drogen en uitharden. Hoe lang dit precies duurt, is afhankelijk van de omgevingscondities en het type verf. Controleer de verpakking en kijk na hoeveel tijd de verf overschilderbaar is. Als je te snel een nieuwe verflaag aanbrengt, kunnen er lelijke vlekken of blaasjes ontstaan.

Verwaarlozing van onderhoud na schilderen

Als de gevel eenmaal is geschilderd, betekent dat nog niet dat het onderhoud helemaal stopt. Het is verstandig om de houten gevelbekleding regelmatig te inspecteren op beschadigingen. Repareer kleine gebreken zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze erger worden. Schakel bij grotere problemen een specialist in. Daarnaast raden we aan om het schilderwerk regelmatig te reinigen met een mild sopje. Op deze manier blijft de gekozen kleur mooi zichtbaar en verleng je de levensduur van het schilderwerk.

Door de bovenstaande valkuilen te vermijden en zorgvuldig te werk te gaan, kun je jarenlang genieten van prachtig geschilderde gevelbekleding!

173

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.