Tijd voor het winterdekbed! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Tijd voor het winterdekbed!

De wintertijd is al even begonnen! Nu de dagen korter worden en de temperatuur langzaam daalt, is het weer de hoogste tijd om je warme winterdekbed uit de kast te halen. Zeker nu de komende tijd het weer gaat vriezen. Maar, welke soorten winterdekbedden zijn er eigenlijk? En waar let je op als je er een aanschaft? In dit artikel bespreken we waarom een goed winterdekbed essentieel is!

Waarom een winterdekbed?

Een winterdekbed is speciaal ontworpen om je warm te houden tijdens de koude wintermaanden. Het isoleert beter dan dekbedden die geschikt zijn voor de zomer of lente.

Het winterdekbed is vaak gevuld met materialen zoals dons, wol of synthetische vezels die een goede thermische isolatie bieden. Deze dekbedden houden hierdoor warmte beter vast en voorkomen bovendien dat koude lucht binnendringt. Hierdoor blijf je gedurende de nacht op een constante, comfortabele temperatuur.

Dit zijn de verschillende materialen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw winterdekbed, kun je kiezen uit verschillende vullingen, zoals:

 • Dons: Donzen dekbedden zijn heerlijk warm en licht. Perfect dus voor koude winternachten! Hou er wel rekening mee dat donzen dekbedden vaak iets prijziger zijn dan andere varianten.
 • Wol: Wol is een natuurlijke isolator en biedt veel warmte. Wol is ook ademend, wat helpt om vocht af te voeren en je ‘s nachts warm en droog te houden.
 • Synthetische vezels: Synthetische dekbedden zijn vaak betaalbaarder en gemakkelijker te onderhouden dan bovengenoemde varianten. Ze isoleren goed, maar zijn niet zo ademend als natuurlijke materialen zoals dons en wol.

Let hierop bij het kiezen van een winterdekbed

Hou bij het kiezen van een winterdekbed de volgende punten in gedachten:

 • Warmteklasse: Winterdekbedden worden vaak geclassificeerd op basis van warmteklassen, waarbij klasse 1 het warmst is. Kies een dekbed met de warmteklasse die het beste bij jou en de temperatuur in jouw slaapkamer past.
 • Grootte: Zorg ervoor dat het dekbed de juiste maat heeft voor je bed. Een te klein dekbed kan ervoor zorgen dat je niet volledig bedekt bent, terwijl een te groot dekbed onhandig kan zijn.
 • Reinigen: Controleer of het dekbed eenvoudig te reinigen is. Sommige dekbedden kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere professioneel gereinigd moeten worden.
 • Allergieën: Als je allergieën hebt, overweeg dan een hypoallergeen dekbed die speciaal is ontworpen om allergenen zoals huisstofmijt tegen te gaan.
 • Budget: Winterdekbedden zijn er in verschillende prijsklassen. Stel een budget vast en zoek een dekbed dat aan je behoeften voldoet zonder dat je te diep in de buidel hoeft te tasten.

Onderhoud van je winterdekbed

Door je winterdekbed goed te onderhouden, hou je hem meerdere jaren in goede conditie. Hier zijn enkele tips:

 • Laat hem luchten: Laat je dekbed regelmatig luchten door het uit te schudden en buiten te hangen. Dit helpt om vocht en geuren te verwijderen.
 • Gebruik een dekbedovertrek: Gebruik altijd een dekbedovertrek om je dekbed te beschermen tegen vuil en vlekken. Een overtrek is ook eenvoudiger te wassen dan een heel dekbed. Kies bijvoorbeeld voor een Walra dekbedovertrek.
 • Volg de wasinstructies: Als je dekbed wasbaar is, volg dan zorgvuldig de wasinstructies op het label.
 • Reinig hem grondig: Stop je dekbed regelmatig in de wasmachine. Kan dit niet? Breng hem dan naar de stomerij.

Warm de herfst en winter door

Met de winter voor de deur is het tijd om je heerlijke warme winterdekbed uit de kast te halen. Kies voor het ideale dekbed zorgvuldig het juiste materiaal en de juiste warmteklasse en geniet van een heerlijke nachtrust, zelfs als het buiten ijzig koud is. Zo word je iedere ochtend heerlijk uitgerust wakker!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

903

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.