Nederlandse huishoudens kiezen vaker voor een groene tuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlandse huishoudens kiezen vaker voor een groene tuin

Het aantal huishoudens dat de tuin gerenoveerd heeft in de afgelopen jaren groeit. Een van de redenen daarvoor is het moderne hybride werken; men heeft veel meer tijd om van de tuin te genieten. Op dagen dat er vanuit huis gewerkt wordt, biedt de tuin alle ruimte voor een kop koffie in de zon. Een andere reden om voor meer groen in de tuin te kiezen, is het veranderende klimaat. Als gevolg daarvan heeft men in steeds meer wijken te maken met hittestress en problemen rond de afvoer van regenwater. Het groen neemt veel minder warmte op dan bestrating, evenals dat water makkelijker wegstroomt. Het komt het comfort in de tuin ten goede in de zomermaanden. Daarbij voegt het groen kleur toe, overweeg bijvoorbeeld eens een kersen- of magnolia boom kopen

Meer groen in de tuin zonder veel onderhoud uit te moeten voeren 
Niet ieder huishouden kiest voor een groene tuin. Vaak wordt als reden genoemd dat men geen groene vingers heeft, of de tijd niet heeft om de tuin vervolgens te onderhouden. Een groene tuin hoeft niet veel onderhoud te vergen, wanneer je de juiste planten, struiken en bomen met elkaar combineert. Kijk bijvoorbeeld eens naar een krentenboom, een prachtige bloesemboom die de tuin al vroeg in het jaar een fraaie uitstraling geeft. De boom bloeit in het voorjaar en krijgt in het najaar prachtige gele en rode bladeren. Het boompje heeft maar weinig onderhoud nodig. Des te vaker je de boom snoeit, des te sneller groeit ook het aantal takken. Vergelijkbaar met een krentenboom heeft bijvoorbeeld ook een viburnum maar weinig onderhoud nodig; het is een fraaie struik met witte en roze bloempjes. De bloemen groeien uit tot paarse besjes. 

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Kies voor een moestuin met verse groenten en kruiden 
Wanneer je groene vingers hebt, is de keuze voor een moestuin interessant. Een moestuin biedt je de ruimte voor verschillende soorten groenten, fruit en bijvoorbeeld kruiden. Je koopt de plantjes bij de kweker of het tuincentrum in de buurt. Sommige kruiden zijn winterhard, waardoor je er meerdere jaren van kunt eten. Denk aan verse munt, bieslook en bijvoorbeeld peterselie. Heerlijk in een zomerse salade! Ook fruitsoorten als de framboos en aardbei gaan meerdere jaren mee. Pluk nadat je bent opgestaan wat verse aardbeien in de moestuin voor een smaakvolle start van de dag. Groente en fruit uit de eigen tuin heeft veel meer smaak dan de producten die je in de supermarkt koopt. 

79

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.