Je huis koelen? Dat doe je met een geschikte airco 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Je huis koelen? Dat doe je met een geschikte airco

We hebben vaker en vaker met extreem weer te maken. Dit uit zich in de winterperiode; storm, veel neerslag en soms extreem koude temperaturen. Het extreme weer uit zich ook bijzonder in de zomerperiode. Tijdens de zomers hebben we met hoge temperaturen te maken, met hittegolven en met droogte.

Merk je dit duidelijk aan de temperatuur in je woning? Dan ben je niet de enige. Doordat de huizen van tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, blijft de warmte in een woning hangen. Binnenhuistemperaturen van 25 of 26 graden zijn hierdoor eerder regel dan uitzondering.

Gelukkig kun je hier op meerdere manieren iets tegen doen. De beste optie is om een airco in je woning te laten installeren. Een belangrijk voordeel van een airco is dat je ‘m veelzijdig in kunt zetten. Je kunt je woning koelen met een airco, maar je kunt ook de airco als hoofdverwarming gebruiken. In dat geval kun je ook je woning verwarmen met de airco.

Wil je graag een airco voor in je woning aanschaffen? Doe dan goed onderzoek naar de verschillende soorten airco’s. Hieronder vind je de belangrijkste informatie over de meest voorkomende soorten airco’s.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Mobiele airco

Een mobiele airco is de welbekende airco op wieltjes. Zo’n airco is flexibel in gebruik, maar biedt lang niet altijd het gewenste koelvermogen. De mobiele airco’s zijn bijvoorbeeld niet krachtig genoeg om een grote ruimte te koelen.

Wil je alleen bijvoorbeeld je slaapkamer koelen? Dan zou je prima een mobiele airco in je slaapkamer kunnen zetten. Wél moet je daarbij goed rekening houden met de afvoerslang van de airco. Deze slang moet je toch op een of andere manier naar buiten te zien hangen. En uiteraard zonder dat de warme lucht alsnog tot in je kamer dringt.

Single- & duo split airco

Je kunt tegenwoordig ook voor een single split airco kiezen. Dit is een airco systeem met één binnenunit en één buitenunit. Deze units zijn direct aan elkaar gekoppeld, waarmee je in staat bent om één ruimte te koelen. Deze airco’s vind je vooral op zolders, in slaapkamers en in kantoorruimtes terug.

Het is echter ook voor mogelijk om voor een duo split airco te kiezen. Dit is een airco systeem met twee binnenunits en één buitenunit. Beide binnenunits zijn aangesloten op de buitenunit, waardoor je twee ruimtes kunt koelen.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Wil je nóg meer ruimtes koelen? Dan zou je voor een multi split airco kunnen kiezen. In dat geval sluit je nog meer binnenunits op de buitenunit aan. Uiteraard moet de buitenunit in dat geval wel krachtig genoeg zijn voor meerdere binnenunits.

Monoblock airco

Heb je liever geen losse binnen- en buitenunit? Dan kun je het beste voor een monoblock airco kiezen. Dit is een airco toestel dat ui een enkele unit bestaat. Alle onderdelen die voor de verkoeling benodigd zijn, zitten in één unit ingebouwd.

Met name voor de montage is dit een belangrijk voordeel. Er hoeft slechts één unit geïnstalleerd te worden. Ook als je geen ruimte voor een buitenunit hebt, is het prettig dat je geen buitenunit hoeft te monteren.

Feit is wel dat het aanbod van monoblock airco’s beperkt is. En de monoblock airco’s die je momenteel kunt kopen, zijn veelal mobiele airco’s. Dit zijn dus géén airco’s met de kracht van een single- of duo split airco.

Al met al heb je voldoende keuze wat betreft de airco’s. Naar welke airco gaat op dit moment je voorkeur uit?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.