Hoe betrek je je keuken meer bij je woonkamer? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe betrek je je keuken meer bij je woonkamer?

Zijn je keuken en woonkamer op dit moment twee losse onderdelen? Zonde! Je kunt deze twee woonruimtes juist op een prachtige manier met elkaar combineren. Uiteraard moet je woning zich hier voor lenen, maar er is meer mogelijk dan je zou denken.

Waarom je keuken bij je woonkamer betrekken?

Het is om meerdere redenen aan te raden om je keuken bij je woonkamer te betrekken:

  • Je geniet van meer gezelligheid. Terwijl jij in de keuken aan het koken bent, kijk je naar je kinderen die heerlijk van een film zitten te genieten. Je hebt hierdoor nooit meer het idee dat je in je eentje in de keuken staat.
  • Je laat je woning groter ogen. Kies je bijvoorbeeld voor een keuken van Mandemakers met open stijl? Dan laat je je keuken én je gehele woning een stuk groter ogen. Een muur is altijd belemmerd voor de doorkijk, terwijl je met een open keuken juist wel deze doorkijkt creëert. Zelfs een kleinere woning laat je hiermee een stuk groter ogen.
  • Meer rust in je woning. Door deze twee ruimtes bij elkaar te betrekken, geniet je ook van meer rust in je woning. Dit is zeker het geval als je de keuken en de woonkamer volledig op elkaar afstemt. In dat geval oogt het als één grote ruimte in plaats van twee losse ruimtes. Dit brengt rust en eenvoud met zich mee.

Je raadt het al; meer en meer huizen beschikken inmiddels over een open keuken. Is dat ook iets dat je graag zou willen? Dan is het verstandig om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips ben je in staat om je keuken meer bij je woonkamer te betrekken.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Laat een specialist bij je thuis langskomen

Twijfel je of het in jouw woning wel mogelijk is om een open keuken te creëren? Of weet je niet zo goed hoe je je keuken meer bij je woonkamer kunt betrekken? Eén van de beste opties is dan om een specialist bij je thuis langs te laten komen. Laat bijvoorbeeld een interieurarchitect langskomen. Zo’n specialist voorziet je van het beste advies om je keuken meer bij je woonkamer te betrekken.

Ontwerp alvast de keuken van je dromen

Het kan nooit kwaad om de keuken van je dromen te ontwerpen. Een keuken ontwerpen in 3D geeft veel duidelijkheid en laat je ook alle mogelijkheden zien. Je bent hierdoor in staat om de perfecte keuken voor in jouw woning uit te werken. Heb je hier moeite mee? Dan kun je uiteraard ook langsgaan bij één van de winkels van Mandemakers. Bij een dergelijke keukenspeciaalzaak staan de specialisten graag voor je klaar. Aan de hand van jouw wensen maakt zo’n specialist een prachtig 3D ontwerp.

Voer de keuken en woonkamer in dezelfde stijl uit

Het is sowieso belangrijk om de keuken en woonkamer in dezelfde stijl uit te voeren. Ga je voor landelijk, modern of bijvoorbeeld Japandi? Dat laatste is een combinatie van het Japanse minimalisme en het Scandinavische design. Je kunt je vast nu al voorstellen dat dit een prachtig geheel is. Althans; dat is het geval als je je keuken en woonkamer in dezelfde stijl uitvoert.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Ga je liever voor een contrast qua stijlen? Dat is ook mogelijk, maar daarmee bereik je niet altijd het gewenste effect. Door met twee stijlen te werken, ontstaat er nooit een gevoel van eenheid. Ook wordt het interieur hierdoor mogelijk erg druk.

Leuke tip: combineer materialen met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld de kastjes in je keuken van hetzelfde materiaal uit laten voeren als de deuren in je woonkamer. Met dergelijke combinaties zet je de puntjes op de i.

Plaats het kookeiland richting de woonkamer

Spreekt een open keuken met kookeiland je aan? Kies er dan altijd voor om het kookeiland richting de woonkamer te plaatsen. Of met andere woorden: zorg ervoor dat je met je hoofd richting de woonkamer staat te koken. Doe je dit niet? Dan zie je alsnog alleen maar een wand in plaats van dat je de woonkamer in kunt kijken.

Zorg al met al voor een fraaie verbinding tussen je keuken en woonkamer. Door het diverse aanbod van (open) keukens heb je hier veel mogelijkheden voor.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.