Hier moet een eigentijdse badkamer aan voldoen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hier moet een eigentijdse badkamer aan voldoen

Wat maakt nu dat de ene badkamer moderner oogt dan de andere? Bij het inrichten van een badkamer komt veel meer kijken dan alleen het kiezen van de juiste wandafwerking en het juiste sanitair. Als je het echt compleet wilt maken, blijft het daar niet bij en ga je ook voor een hoogwaardig badkamermeubel. Wij vertellen je waar een eigentijdse badkamer – en in het bijzonder een badkamermeubel – allemaal aan moet voldoen. Lees verder, zodat jij binnenkort een moderne badkamer kunt gaan inrichten.

Een stijlvolle wastafelkast

Waar er vroeger niemand van op keek dat een badkamerinterieur alleen bestond uit een douchecabine, een wastafel en een toilet, is een badkamer tegenwoordig niet meer compleet zonder een badkamermeubel. En dan hebben we het niet over een simpel kastje, maar over een stijlvolle wastafelkast of fonteinkast. Het voordeel van dit type meubel is in eerste instantie dat de sifon mooi uit het zicht is, want dat is nu niet bepaald het meest stijlvolle element van een wastafel. Tegelijkertijd wordt er extra opbergruimte gecreëerd. In combinatie met een mooie matte of hoogglans afwerking vormt dit een stijlvolle toevoeging aan je badkamer.

De juiste afwerking

Het verschil tussen een oubollig en een modern badkamermeubel zit hem voor een groot deel in de afwerking. Badkamermeubels zijn er in alle kleuren en materialen, maar wat past nu het best bij een moderne interieurstijl? Wat kleur betreft, is zwart of wit een uitstekende keuze voor een moderne badkamer. Natuurlijk kun je best experimenteren met andere kleuren, maar als je gaat voor een badkamer met een eigentijdse uitstraling zit je met wit of zwart nooit fout. Dit zorgt voor een minimalistische uitstraling, wat kenmerkend is voor een modern interieur.

Een hoogwaardige waskom

Afgezien van de afwerking van de kast zelf is het goed om ook te kijken naar de kleur en het materiaal van de waskom. Dit kan echt het verschil maken. Maar voor je dat doet, moet je weten wat voor soort waskom je kiest. Bij de meeste wastafelmeubels ligt de wasbak verdiept in de kast. Dat is opzich een logische keuze voor een modern, minimalistisch interieur, want het geeft een bepaalde rust en openheid. Wat je echter steeds vaker ziet, zijn wastafelmeubels met een losse waskom. Dit geeft het meubel een licht klassiek tintje, zonder af te doen aan de moderne uitstraling. Als dit je wat lijkt, kies dan vooral voor een mooi materiaal zoals natuursteen.

Maak het compleet

Een eigentijdse badkamer is een badkamer waarin alles klopt. Het wastafelmeubel moet niet alleen op zichzelf mooi zijn, maar ook aansluiten bij de rest van de ruimte. Dat betekent niet dat alles dezelfde kleur moet hebben. Als de muren en de vloer allebei wit zijn, kun je hier best een accent aan toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi badkamer meubel met houten kastjes? De natuurlijke uitstraling van hout steekt mooi af tegen de strakke, minimalistische vloer en muren. Op deze manier zorg je voor wat extra dynamiek, zonder dat dit ten koste gaat van de openheid van de ruimte.

Ontdek een ruim aanbod

Als je een eigentijdse badkamer wilt inrichten, raden we je aan om rustig te kijken naar wat er allemaal te krijgen is. Een modern interieur creëren hoeft niet ingewikkeld te zijn, door goed na te denken over de kleur en de afwerking kun je al veel bereiken. Dat is waarom we je kunnen aanraden om eens het aanbod van tegeldepot te bekijken. Hier vind je hoogwaardige badkamermeubels in diverse kleuren en stijlen, wat ideaal is als je jouw ideale badkamer wilt inrichten. Gebruik dit vooral om inspiratie op te doen.

86

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.