Energie vergelijken, waar doe je dat? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Energie vergelijken, waar doe je dat?

Stroom je gebruikt het elke dag, of je nu een lampje aanzet, je telefoon oplaad of de melk koud wilt houden in de koelkast. Energie is belangrijk en de keuze aan energieaanbieders is enorm.

Je hebt groene energie, normale energie, wind energie, zonne-energie en biomassa energie. Om even wat aanbieders op te sommen heb je de keus uit:

  • Eneco
  • NLE
  • Essent
  • Oxxio
  • Budget Energie
  • Delta
  • DGB Energie

En deze lijst kan natuurlijk nog wel even doorgaan. In Nederland hebben we namelijk te maken met ongeveer 39 leveranciers. Elke leverancier hanteert haar eigen prijs voor de energie en heeft vaak meerdere contractopties waardoor er honderden verschillende tarieven zijn. Op zoek gaan naar de voordeligste is in dit bos best lastig maar gelukkig is er hulp.

Easyswitch

Bij Easyswitch kun je gemakkelijk de verschillende aanbieders vergelijken, schat je verbruik, vul je postcode en huisnummer in en eventueel je huidige energie leverancier. Vervolgens klik je op de knop “Vergelijk energie” en de beste (voordeligste) leveranciers komen bovenaan te staan tussen de resultaten. Energie is iets waar we misschien niet erg vaak bij stilstaan, de aanbieder nemen we maar wat vaak voor lief. ‘Ik zit al vijf jaar bij Eneco, waarom zou ik veranderen?' is een vaak gehoord antwoord op de vraag: ‘Ben jij al overgestapt?'

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Overstappen levert geld op

Overstappen is echter vaak een aantrekkelijke optie. Veel leveranciers hebben speciale acties om klanten te werven. Kortingen of een bonus, ze komen vaak voor. Als je langer dan twee jaar bij dezelfde leverancier zit dan is de kans groot dat het goedkoper kan. Soms helpt het zelfs al om je eigen leverancier te bellen. ‘Ik zie dat je een actie hebt voor nieuwe klanten, ik ben al x jaar klant. Kan ik gebruik maken van de actie?' Bij een nee als antwoord geef je aan dat je dan over zult stappen en vaak is dan ineens van alles mogelijk.

Logischerwijs kan je bij zakelijke energie profiteren van nog meer voordeel aangezien de hoeveelheid stroom zakelijk veelal hoger ligt dan bij particulier gebruik. Vergelijk zakelijke energie via Easyswitch om te zien hoeveel jij kunt besparen.

Je overstap regelt de nieuwe leverancier meestal kosteloos en je maandbedrag is vaak lager. Contracten duren vaak twee jaar, om de twee jaar overstappen is daarom altijd een goed idee.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.