Een groene tuin zonder te tuinieren: Dit is hoe je het doet 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een groene tuin zonder te tuinieren: Dit is hoe je het doet

Voor veel van ons zitten er niet genoeg uren in een dag. Het schommelen tussen werk, vrienden en het thuisleven kan ontzettend intensief zijn. Tuinieren staat daarom niet bij iedereen hoog in de prioriteitenlijst.

Toch kan een groene tuin erg fijn zijn om even tot rust in te kunnen komen en je een beetje in de natuur te wanen. Kan het, een groene tuin zonder groene vingers te hebben? Jazeker! Hier vertellen we je hoe.

Bamboestokken

Een groene tuin zonder te tuinieren: Dit is hoe je het doet 17

Het toevoegen van bamboestokken in je tuin zorgt direct voor een metamorfose. Het voegt een exotische en natuurlijke uitstraling, waardoor het een geweldige decoratie is. Zo hoef je niet meer tegen die bakstenen muur aan te kijken. Bamboestokken komen bovendien in verschillende diktes, texturen en kleuren. Je hebt dus veel inspraak in het uiterlijk van je bamboe decoratie.

Wist je dat bamboe ontzettend sterk hout is? Het is dus ideaal voor het bouwen van een pergola of een schutting. Zelfs voor een hangmat is het sterk genoeg! Bamboestokken hoeven dus niet alleen decoratief te zijn. Ze kunnen ook een praktische functie in je tuin innemen.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Klimop

Een groene tuin zonder te tuinieren: Dit is hoe je het doet 18

Een klimop hoef je alleen maar te planten – de natuur doet de rest. Omdat bepaalde soorten klimop in het wild groeien in Nederland, zijn ze zeer geschikt voor ons kille klimaat. Zelfs in de schaduw zal een klimop snel groeien. Door ze langs je muur of schutting te laten groeien, creëer je een klein sprookjesbos in je eigen achtertuin. Ook hoef je je geen zorgen te maken over water. Er zit genoeg water in de grond om deze decoratieve plant te laten groeien.

Wil je het effect van het sprookjesbos versterken? Plaats dan een klimop naast je pergola. Binnen een paar zomers zal de zithoek in je tuin omgetoverd zijn tot een beschut plekje waar je je heerlijk in het groen kunt bevinden.

Wilgenmatten

Een groene tuin zonder te tuinieren: Dit is hoe je het doet 19

Net als bamboematten, zijn wilgenmatten een manier om je tuin een natuurlijke uitstraling te geven. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal om je schutting mee te bedekken, of een klein hekje mee te maken. Je kunt het zelfs om de kliko heen bouwen, zodat je daar niet tegenaan hoeft te kijken.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Wilgenmatten zijn ontzettend duurzaam, milieuvriendelijk én zijn een voordelige keuze. Ze worden al eeuwenlang gebruikt als afscheiding, en hebben daarom een authentieke uitstraling. Het ijzer dat wordt gebruikt om de wilgentakken bijeen te houden is ontzettend stevig. Bovendien zijn wilgenmatten zeer geschikt om een klimop tegenaan te laten groeien.

Vetplanten

Een groene tuin zonder te tuinieren: Dit is hoe je het doet 20

Vind je het toch wel gezellig met een plantje in de tuin? Ga dan voor vetplanten. Vetplanten (of succulenten) komen in allerlei vormen en maten, en hebben bijna geen verzorging nodig. Ze houden namelijk zelf water vast in hun bladeren, waardoor ze lange tijd zonder extra vocht kunnen. Ook hebben ze weinig zonlicht nodig, en kunnen ze prima tegen een koude winter.

Het enige wat je hoeft te doen om je vetplanten levend te houden, is ze in een bedekte omgeving neer te zetten. Regen kan er namelijk voor zorgen dat ze te veel water krijgen. Vervolgens hoef je ze maar één keer per maand zelf water te geven. Makkelijk genoeg, toch?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.