Dit zijn de belangrijkste banen in de toekomst 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de belangrijkste banen in de toekomst

Een kijkje in de toekomst is altijd spannend. Hoe zal de maatschappij functioneren, en wie zal er een grote rol in spelen? Dit is uiteraard handig om te weten als je op het punt staat een studie uit te kiezen, of een carrière wilt nastreven. Waar heb je over een paar decennia zekerheid van een baan?

Gelukkig kunnen er al een paar voorspellingen over de toekomst worden gedaan. Er wordt verwacht dat de volgende carrières extra belangrijk zullen zijn in de komende 30 jaar.

Verplegers

Verplegers zijn al ontzettend belangrijk. In de toekomst zal dit alleen maar toenemen, omdat er wordt verwacht dat mensen steeds ouder zullen worden. Omdat verplegers verschillende rollen op zich nemen in de zorg (Eerste Hulp, thuiszorg, revalidatie), zullen ze daarom als zeer kostbaar worden gezien.

Verplegers zijn bovendien in grote mate verbonden aan de zorg van patiënten. Dit is nou eenmaal niet te vervangen door technologie. Er wordt daarom verwacht dat verplegers een grote rol zullen spelen in de toekomst.

Laboratoriumwerk

Hoe langer de mensheid op de wereld is, hoe meer we leren over de levende organismen die ons omringen. Laboratoriumwerk zal in de toekomst nog meer grensverleggende ontdekkingen doen, waardoor de wetenschap herontdekt zal worden. Dit zal belangrijk zijn in het tegengaan van virussen en het creëren van nieuwe medicatie die levens zal redden.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Ook nu zorgen medewerkers van laboratoria ervoor dat de zorg zich blijft verbeteren. Op zoek naar laboratorium vacatures? Als je de juiste opleiding hebt gevolgd kun je wellicht meteen aan de slag. Bij Talentmark zijn ze constant op zoek naar de nieuwste aanwinsten voor deze belangrijke sector.

Industrieel ingenieur

Industrieel ingenieurs zorgen ervoor dat alles optimaal en efficiënt verloopt. Van financiën tot fabrieken, de kennis van een industrieel ingenieur is overal nodig. Ze evalueren systemen en processen binnen een bedrijf, en verzekeren dat dit op de snelste en handigste manier plaatsvindt. Ook logistiek speelt een zeer grote rol in deze sector. Zo belandt een pakketje uit China bijvoorbeeld zo snel mogelijk op de deurmat, of weet je zeker dat je supermarkt geen lege schappen heeft.

Deze efficiëntie wordt alleen maar belangrijker naarmate er meer onderdelen aan de productielijn worden toegevoegd. Experts verwachten daarom dat mensen met een achtergrond in technische bedrijfskunde een grote rol zullen spelen in de toekomst.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Cyberbeveiliging expert

Hoe meer we afhankelijk raken van computers, hoe groter het gevaar van cyberaanvallen. Dit gaat niet alleen over de beveiliging van je privé e-mails. Er kunnen digitale oorlogen plaatsvinden als overheden onvoldoende cyberbeveiliging hebben. Denk aan alle beveiligde informatie die wordt opgeslagen op het internet. Als dit in de verkeerde handen valt kan het de wereldorde op zijn kop zetten. En wie zijn de beste cyberbeveiliging experts? Hackers. Die weten precies hoe ze de zwakke punten van een systeem kunnen uitbuiten. Met deze kennis kan een toekomstige cyberaanval voorkomen worden.

Amsterdam is een wereldwijd centrum waar ontzettend veel internetknooppunten samenkomen. In Den Haag bevindt zich de The Hague Security Delta. Dit is een veiligheidscluster waar honderden instellingen hun beveiligde data bewaren. Er zullen dus flink wat werknemers in deze sector nodig zijn in Nederland als het om cyberveiligheid gaat.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.