Dit zijn de tuintrends van 2023 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de tuintrends van 2023

Ben jij nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van tuin en balkon? Dan ben je hier aan het goede adres! Want alle tuintrends van 2023 vind je hier. Door technologische snufjes en vooruitgang, creatieve ontwerpen én kleurentrends worden tuinen nog mooier, duurzamer en makkelijker te onderhouden. Zo is Douglas hout een populaire en duurzame houtsoort die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan vlonders of schuttingen. Alle informatie over Douglas houten tuin elementen vind je hier: https://homingxl.nl/douglashout/. Ben jij er dus klaar voor om jouw tuin dit voorjaar naar een hoger niveau te tillen? Steek dan je handen uit de mouwen en ga aan de slag! Hieronder lees je meer over de tuintrends van 2023.

Een patio met overkapping

Het plaatsen van een patio met terrasoverkapping in je tuin is een uitstekende manier om vaker van het buitenleven te genieten. Je gaat namelijk veel sneller buiten zitten als je een patio met overkapping hebt. Het biedt niet alleen een extra laag bescherming tegen de zon of regen, maar de opvallende vorm en het ontwerp kunnen je tuin veranderen in een prachtige plek voor rust en ontspanning. Een houten terrasoverkapping geeft enorm veel sfeer en maakt je tuin uniek en stijlvol. Met een terrasoverkapping kun je het hele jaar door genieten van de buitenlucht en van je eigen tuin. En dat allemaal zonder de hitte van de zomerdagen te voelen of doorweekt te raken in de regen.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Ga de hoogte in

 

Verticaal tuinieren is een innovatieve manier om de ruimte binnen en buiten maximaal te benutten. Ideaal voor een kleine tuin of balkon dus. Bij deze vorm van tuinieren worden planten in lagen op elkaar gestapeld of langs een muur of schutting geplaatst. Je kunt bijvoorbeeld een plantenbak met niveaus bouwen of losse potten langs een muur hangen. Verticale tuinen maken niet alleen goed gebruik van beperkte ruimte, maar laten je tuin er ook uniek uitzien.

Biologisch tuinieren

Biologisch tuinieren is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de voordelen voor het milieu. Biologisch tuinieren betekent dat je synthetische meststoffen en bestrijdingsmiddelen vermijdt. In plaats daarvan vertrouw je op de natuurlijke processen, zoals composteren. Biologisch tuinieren maximaliseert de duurzaamheid door minder afval en energieverbruik, terwijl er een gezonde bodem ontstaat die voedzaam voedsel produceert voor mens en dier!

Dit zijn slechts een paar van de tuintrends die dit jaar populair zullen zijn. Van verticale tuinen tot biologische tuinen, er zijn genoeg manieren om je tuin te laten opvallen en die tegelijk milieubewust te zijn. Of je nu groene vingers hebt of net begint met tuinieren, dit is een geweldige manier om creatief te worden met je tuin. Veel succes!

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.